Navijači oduševljeni: Može i u United - Najbrži na svijetu zapečatio sudbinu rivala

I Mourinhou bi dobro došao - Bolt dvostruki strijelac u pobjedi Marinersa Bolt se nada profesionalnom ugovoru, a nikada nije skrivao da je veliki navijač Uniteda!


Sada je zabio dva gola, možda može pomoći i Manchester Unitedu... Sada se može nazvati pravim fudbalerom!
Usain Bolt već neko vrijeme trenira s australskim prvoligašem Central Coast Marinersima, a sada je zabio i svoje prve golove! I to u utakmici koja je označena kao glavnom probom nakon koje će se odlučiti hoće li Bolt potpisati profesionalni ugovor s Marinersima.



Bolt je bio dvostruki strijelac u pobjedi 4:0 u prijateljskoj utakmici sa MacArthur South West Unitedom, a zabio je posljednja dva dobra gola na utakmici. Nakon susreta uopšte nije skrivao oduševljenje.

"Prva utakmica u prvoj postavi i odmah dva gola, osjećaj je fantastičan. Sretan sam jer mogu biti ovdje i što mogu pokazati svijetu da se popravljam. Želim igrati najbolje što mogu i biti dio ekipe."


Nakon što je osvojio sve što se moglo osvojiti u kraljici sportova, Bolt je u 32. godini krenuo u misiju ostvarivanja fudbalske karijere. Veliki je navijač Manchester Uniteda, a na Old Traffordu je zaigrao u jednoj humanitarnoj utakmici.

Neko vrijeme je trenirao i s Borussijom Dortmund. Ko zna, možda se ova dva gola pokažu kao odskočna daska za United. Joseu Mourinhu je sada bilo kakva pomoć i više nego dobrodošla...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.