Katalonci odlučni: Pojačavanje može da počne - Spremno 130 miliona

Barcelona je spremila čak 130 miliona za prva januarska pojačanja - Ovog puta se Katalonci ne šale ni najmanje! 


Ernesto Valverde bi uskoro mogao da dobije dvojicu supertalentovanih fudbalera koji već neko vrijeme oduševljavaju fudbalski svijet.
Barcelona će po svemu sudeći morati da kupuje i u januaru. Proteklog ljeta doveli su Vidala, Malcoma, Artura i Lenglea, ali niko od njih nije to što bi zadovoljilo navijače "Blaugrane" i upravni odbor.



Međutim, prve zimske kupovine bi mogle da ih obraduju jer su u pitanju jedni od najtalentovanijih igrača na svijetu. Fudbaleri Ajaxa Frenki de Jong i Matthijs de Ligt su primarne mete Barcelone u januaru.

Katalonski velikan je spreman da ponudi čak 130 miliona evra za njihova obeštećenja u paketu, tvrdi katalonski Sport. Ipak, postoje navodi da De Jong ipak ne bi još uvijek napuštao Holandiju kao ni Ajax.



Tako da je vrlo moguće da će put Camp Noua samo Mattijs De Ligt. Katalonci su poslali emisare na utakmicu reprezentacije Holandije i Njemačke, to sigurno nije samo zbog zbog dobrog fudbala...

Barcelona je u popriličnoj strci oko pojačanja jer što prije moraju biti na svom pravom nivou gdje će se moći nositi sa kako Atletico Madridom i Realom pa tako i sa velikanim evropskog fudbala, a jedno je jasno Barca koju sada gledamo može da bude mnogo mnogo bolja...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.