Gore ne može: Barcelona ostaje bez šanse u Ligi prvaka - Katalonci ostali bez glavne zvijezde

Barceloni još jedna pobjeda danas i prvo mjesto, ali sve je zasjenio najgori mogući scenario - Messijeva povreda! 


Sjajan meč na Nou Campu U derbiju 9. kola španske La Lige Barcelona je bila bolja od Seville rezultatom 4:2.
Barcelona je ispred sebe do večeras imala Alaves, Sevillu i Atletico, no nakon domaće pobjede nad Andalužanima tim Ernestea Valverdea došao je senzacionalno do proboja na prvo mjesto tablice La Lige.



Iako Sevilla oduševljava ove sezone, večeras je na Nou Campu bila nemoćna, pa je za 12 minut na semaforu bilo 2:0. Nakon lijepe akcije je Coutinho Messijevu asistenciju pretvorio u pogodak u drugoj minuti.

Da bi Messi na ubačaj Suareza u 12. minuti povisio na 2:0. Ubrzo je Argentinac imao užasan pad na desnu ruku i povrijedio, se pa je morao u bolnicu, a upitno je hoće li uopšte biti spreman za duele s Interom u Ligi prvaka, ali po svemu sudeći to je malo vjerovatno.



Problem predstavlja i El clasico sa Real Madridom u prvenstvu. Njega je u 26. minuti zamijenio Ousmane Dembele, ali ni Messijev izlazak nije mnogo poremetio ritam večeras sjajnih Katalonaca.

Koji u nastavku preko Luisa Suareza iz penala i Ivan Rakitića stižu do uvjerljive pobjede, dok su Sarabia u 79. i Muriela u 91. minuti postigli utješne golove za Sevillu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.