Ipak ima nade: U Barceloni veoma zabrinuti - Stigli rezultati Messijeve povrede

Nije dobro: Barcelona javno potvrdila loše vijesti navijačima - Ove godine će El Clasico biti bez Messija i Ronalda!


Sjajni Lionel Messi je u trijumfu Barcelone nad Sevillom (4:2) u devetom kolu La Lige postigao pogodak.
Ali to je sada i njemu i svima u Kataloniji dosta manje važno. Ono što je sve zabrinulo je jako nezgodan pad Argentinca na desnu ruku, koju je povrijedio i uz bolnu grimasu je prevezen u bolnicu s povevzom oko stradale ruke.



Prema prvim informacijama iz Španije, Lionel Messijeva ruka nije slomljena, ali je došlo do težeg istegnuća ligamenata. Kako sada stvari stoje, oporavak će trajati najmanje četiri sedmice to jeste nekih mjesec dana.

To znači da sigurno propušta duel u srijedu s Interom u Ligi prvaka, a i u nedjelju veliki derbi s Real Madridom. S obzirom da je Cristiano Ronaldo sada u Juventusu, nakon dugo vremena ćemo gledati El Clasico bez dvojice najboljih fudbalera svijeta.



Barcelona je ispred sebe do večeras imala Alaves, Sevillu i Atletico, no nakon domaće pobjede nad Andalužanima tim Ernestea Valverdea došao je senzacionalno do proboja na prvo mjesto tablice La Lige.

Iako Sevilla oduševljava ove sezone, večeras je na Nou Campu bila nemoćna, pa je za 12 minuta na semaforu bilo 2:0. Nakon lijepe akcije je Coutinho Messijevu asistenciju pretvorio u pogodak u drugoj minuti i tako prije povrede već osigurao svojoj ekipi pobjedu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.