Može li Paredes riješiti probleme Juvea na sredini terena: Allegri ga želi zadržati, a uprava doznala cijenu

Izabranici Massimiliano Allegrija su se probudili iz zimskog sna prije odlaska reprezentacija na Svjetsko prvenstvo i koliko toliko vratili u igru za Scudetto.


Juventus je imao poražavajući start sezone, a kruna tako lošeg starta jeste ispadanje iz Lige prvaka već u grupnoj fazi što je svakako veliko razočaranje za sve navijače Stare Dame, ali i cijelu upravu.

Kako je vrijeme prolazilo tako su se stvari na terenu promijenile i izabranici Allegrija su u nizu od 6 pobjeda u Seriji A, i u svih 6 mečeva nisu primili gol. Sigurno da je ovako loš start sezone uzrok velikog broja povreda sa kojima se trener Bianconera susreo, ali to ne smije da bude alibi jer znamo ko je i šta je Juventus na Apeninskom poluostrvu.



Iako je najslabija tačka vezni red Allegri ima povjerenja, i to veliko, u jednog od veznjaka koji je trenutno na pozajmici u Juventusu. Riječ je o Leandro Paredesu, Argentincu kome Allegri itekako vjeruje i vidiga u gotovo svim svojim planovima za nastavak sezone, ali i u budućnosti. 

Prema navodima uzglednog La Gazzetta dello Sport, Allegri želi 28-godišnjeg igrača PSG-a u potpunosti otkupiti, a uprava je navodno saznala i cijenu. Radi se o nešto malo više od 22 miliona ili u konačnici 27 miliona sa određenim bonusima ako se dva kluba dogovore.



Paredes će gotovo sigurno napustiti PSG jer nije zadovoljio njihove apetite, a sada da li će to biti Juventus ili neki klub to će vrijeme pokazati. Za sada sve ukazuje da će to biti Allianz stadion jer Allegri vjeruje u Argentinca koji svoju reprezentaciju predstavlja u Kataru. 

Ako Juventus misli napasti Napoli i Luciano Spallettija te se ozbiljno uključiti u trku za Scudetto treba će im neko daleko kvalitetniji od Paredesa, ali Allegri najbolje zna šta mu je potrebno za rezultat.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.