Desilo se i prvo veliko iznenađenje: Messi jeste postigao gol, ali uz još 3 zvijezde je najveći krivac za poraz

Nismo morali dugo čekati da se desi prvo, veliko, možda i najveće iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a za to je zaslužna reprezentacija Saudijske Arabije.


Izabranici Herve Renarda su nakon preokreta 1:2 savladali reprezentaciju Argentine i tako napravili jedno od najvećih iznenađenja, ali i preokreta, u istoriji Mundijala. 

Popularni "Gaučosi" su odlično započeli meč i već nako 10 minuta su imali prednost od 1:0, a najzaslužniji za to je bio, a ko drugi nego, Lionel Messi. Prva zvijezda Argentine je sa bijele tačke bio siguran i svoju ekipu doveo u prednost.



Nakon tog ranog gola mnogi su vjerovali da će utakmica biti jednosmjerna ulica za Saudijsku Arabiju i da se neće moći oporaviti od ranog šoka, ali su kasnije sve iznenadili. Imala je Argentina još nekoliko prilika, čak su i 3 puta tresli mrežu golmana ohammed Al-Owaisa u prvom poluvremenu, ali sva 3 gola su opravdano poništena. 

Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Messija i družine, ali nisu mi mogli sanjati šta će ih snaći tokom uvodnih minuta drugog poluvremena. Hladan tuš za sve navijače Argentine je prvo uslijedio u 48. minuti, a zatim i u 53. kada je Saudijska Arabija sa 2 ekspresna gola stigla do prednosti od 1:2.



Ta prednost se do kraja meča uspjela zadržati i Renard je već sada sigurno napravio najveće iznenađenje na Mundijalu u Kataru. Još se nisu sumirali utisci, a mnogi u Messiju, Rodrigo De Paulu, Papu Gomezu i Angel di Mariji vide glavne krivce lošeg rezultata u uvodnom meču. 

De Paul i Papu Gomez imaju veoma loše sezone iza sebe i mnoge je iznenadila činjenica što su se njih dvojica našli u startnoj postavi. Takođe i Di Marija ima loš početak sezone, što zbog učestalih povreda što zbog loše forme, ali ipak Lionel Scaloni vjeruje iskusnim igračima.



Iako je Messi postigao pogodak mnogi smatraju da je i on među krivcima jer nije bio na očekivanoj razini i od gola kao da je spustio gard. Može li Argentina proći grupu nakon ovog uvodnog debakla pokazaće naredne utakmice, a u grupi su još sa Meksikom i Poljskom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.