Kao grom iz vedra neba: Klopp šokirao sve izborom veznjaka - Ponuda od 70 miliona već na stolu velikana

Sve je ukazivalo na to da je prelazni rok na Anfieldu gotov, ali u samom finišu stvari se drastično mijenjaj i Jurgen Klopp razmišlja o još jednom pojačanju.


Pozicija veznjaka, koja se pokušava zakrpiti od odlaska Georginio Wijnalduma, bi do kraja prelaznog roka trebala napokon biti popunjena, navode ostrvski mediji.

Redsi su se mnogo povezivali sa brojnim veznjacima, a zadnji ko je bio u planu, ali tek sledeće sezone, jeste Jude Bellingham. Izgleda da Klopp više ne može čekati, a loš start prvenstva ga tjera da razbije kasu i u što kraćem roku potpiše veliko ime na sredini terena.



Prema navodima uglednog birtanskog lista The Guardian, Klopp je izabrao koga želi u svom veznom redu za nastavak sezone, a ime je šokiralo cijelu planetu. Naime, radi se Frenke de Jongu, veznjaku koji sjedi na minimalno 3 stolice, ali ni na jednu da sjedne kao čovjek.

Manchester United, Chelsea i Bayern Minhen su klubovi koji su zainteresovani za 25-godišnjeg Holanđanina. Joan Laporta jedva čeka zvaničnu ponudu, koja bi trebala biti ubrzo na stolu Barce, kako bi se riješio Holanđanina, a njegovim odlaskom bi se itekako rasteretio budžet i uspjeli bi napokon registrovati Jules Koundea.



Prema istom izvoru uprava Redsa je već spremila 70 miliona eura kako bi potpisala sjajnog veznjaka što je prije moguće. Do kraja prelaznog roka je ostalo manje od 7 dana i ako Klopp misli De Jonga viditi u svom veznom redu moraće požuriti sa realizacijom transfera. 

Ova informacija je sigurno mnoge iznenadila jer se tokom cijelog ljeta ni jednom nisu dovodili u vezu Liverpool i De Jong, ali ko zna možda ovaj grom iz vedra neba bude pun pogodak za sve na Anfieldu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.