Kad imaš veličanstvenu sezonu za očekivati je i veličanstven transfer: Mamardashvili na pragu Premier lige

Danas se malo koji igrač uspije probiti iz neke veoma male zemlje i kluba u neku od najjačih liga na planeti, a tokom ljeta bi mogli biti svjedoci jednog nevjerovatnoh uspjeha za golmana Valencije.


Giorgi Mamardashvili, mnogi sigurno nisu ni čuli za ovog sjajnog golmana, ali bi ovaj Gruzijac za veoma kratko vrijeme mogao od gruzijske lige, preko La Lige, stići do najjače lige na planeti.

Da, da, dobro ste čuli, do Premier lige za svega godinu dana. 21-godišnji Gruzijac iza sebe ima jednu zaista fantastičnu sezonu koja bi mu nakon samo jedne sezone provedene u Valenciji mogla donijeti transfer o kome svaki igrač sanja. Mamardashvili je prošle godine u ljetnom prelaznom roku iz Dinamo Tibilisija stigao na Mestallu, prvo na pozajmicu da bi u januaru ugovor otkupljen za nešto malo manje od milion eura.



Na 18 utakmica koliko se našao između stativa u svojoj prvoj sezoni u La Ligi na čak 8 njih je mreža ostala netaknuta, a primio je 20 golova. Za neke je ovo loša statistika, ali ono što je Gruzijac radio na golu Valencije je zaista veličanstveno. Sa 21 godinu koliko ima radi se o veoma talentovanom i perspektivnom golmanu pred kojim je svijetla budućnost. 

Prema navodima uglednog španskog lista Diario AS sjajna sezona bi Mamardashviliju mogla donijeti senzacionalan transfer na ostrvu, a tamo je za njegove usluge zainteresovan ni manje ni više nego Manchester United. Crveni Đavoli bi tokom ljeta mogli ostati bez Dean Hendersona i potrebno je pronaći zamjenu za njega, a novi trener Erik Ten Hag u njemu vidi idealno riješenje.



Ten Hag smatra da bi Gruzijac uz prvog čuvara mreže Uniteda, Davida De Geu, mogao dosta toga načuiti i dodatno napredovati, i ko zna možda jednog dana ga zamjeniti na golu i tako postati prvi golman Uniteda. Prema istom izvoru taj transfer upravu Crvenih Đavola ne bi trebao koštati više od 5 miliona eura što je za golmana ovakvog kalibra veoma povoljna cijena. 

Tokom ljeta se na Old Traffordu očekuje dosta odlazaka i dolazaka tako da će biti veoma interesatno ispratiti rad Ten Haga i kako će posložiti kockice.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.