Ten Hag dao zeleno svjetlo za prvo ljetno pojačanje: Uprava kreće po novog štopera i zvijezdu La Lige

Erik ten Hag je prije nekoliko dana i zvanično predstavljen na Old Traffordu kao novi trener Manchester Uniteda.


Dojučerašnji trener Ajaxa će na klupu Crvenih đavola zamjeniti Ralf Rangicka koji će dobiti posao u klubu kao savjetnik i biće od velike koristi za Holanđanina.

Veoma je težak zadatak pred Ten Hagom, ali je okupio ljude oko sebe koji će mu pomoći da sve funkcioniše kako treba. Za svoje pomoćnike je doveo Mitchell van der Gaaga i Steve McClarena, i to je prvi korak da se krene praviti rezultat i ozbiljna priča. Trebaće sigurno vremena da se sa svim upozna Ten Hag, ali za početak je veoma bitno da ima podršku uprave i da mu ispunjavaju zahtjeve.



Spominje se da će Old Trafford napustiti veliki broj igrača, ali isto tako je zaočekivati da će i stići određeni broj novih i kvalitetnih pojačanja. Prema navodima 90min, Ten Hag je dao zeleno svjetlo upravi da krenu u realizaciju prvog transfera, a riječ je o novom štoperu. Izgleda da Holanđanin nije zadovoljan onim što su u ovoj sezoni prikazali štoperi, između ostalih Harry Maguire i Raphael Varane. 

Uprava je dobila zadatak da krene po zvijezdu Villarreala, Pau Torresa. 25-godišnji Španac je bio meta Crvenih đavola i na početku sezone koja je već iza nas, ali umjesto štopera Žute podmornice stigao je štoper Real Madrida. Torres ima otkupnu klauzulu od oko 60 miliona eura, ali United vjeruje da bi ga mogao pridobiti ako na adresu velikana iz La Lige stigne ponuda teška 50 miliona.



Problem bi mogao da predstavlja Chelsea, velikan iz Londona, koji je takođe zainteresovan za sjajnog štopera. Upravo iz tog razloga je Ten Hag čim prije poslao ljude put Pirinejskog poluostrva kako bi se transfer što prije realizovao i kako bi krenuo sa građenjem tima za sledeću sezonu. 

Sigurno je da svi jedva čekaju da vide roster Ten Haga za sledeću sezonu i da li će napokon moći biti konkurentni za sami vrh.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.