Otkriveni planovi novog vlasnika Chelsija: Tuchel dobija ogroman novac za pojačanja, a želje poznata

Todd Boehly je dobio odborenje od Premier lige i britanske vlade da kupi Chelsea čime je postao vlasnik i nasljednik Romana Abramovicha.


Boehly je vlasnik Los Angeles Lakersa i Los Angeles Dogersa, nakon što je pronašao sporazum sa njujorškom investicijskom bakom, Raine Group, postao je vlasnik i velikana iz Londona. 

Dolaskom novog vlasnika dolaze i nova, bolja, vremena na Stamford Bridge. Svi su mislili nakon odlaska Abramovicha da će klub ući u neku krizu, ali ipak od toga neće bitni ništa. Thomas Tuchel može da odahne i već polako se sprema za ljetni prelazni rok. Prema navodima uglednih britanskih listova Njemac bi za prelazni rok mogao imati na raspolaganju oko 230 miliona eura što je zaista ogromna cifra.



Iako se to čini veliki novac, Tuchel se susreće sa velikim problemom što se tiče igračkog kadra, i biće potrebno finansijskih sredstava da se to nadoknadi sve. Nekoliko igrača je već najavilo odlazak, i to igrača iz prve postave, i sada će to sve morati da se nadoknadi. Zadnja linija će najviše da strada, a riječ je o Antonio Rudigeru i Andreas Christensenu koji će klub napustiti potpuno besplatno.

Takođe treba napomenuti da bi Stamford Bridge trebali napustiti Cesar Azpilicueta i Marcos Alonso, ali za razliku od pomenute dvojice oni bi klub napustili uz određeno obeštećenje. Takođe, nije poznata sudbina ni Romelu Lukakua, Tima Wernera, Hakima Ziyecha i Christiana Pulisica, kao i N'Golo Kantea i Jorginha koji imaju još jednu godinu ugovora.



The Telegraph navodi da je Tuchel već odredio svoje želje i prioritete, a naravno da su dva defanzivca prioritet. Na listi želja se nalazi Jules Kounde i sjajni Francuz je na vrhu liste želja. Uprava Plavaca već dugo vremena prati i pokušava dovesti 23-godišnjeg štopera Seville, ali bezuspješno. Ipak čini se da je sada prilika kada se ima veći budžet za nova pojačanja. 

Tuchel je još na listu želja stavio što se tiče defanzivaca, Pau Toresa, Josko Gvardiola i Jose Maria Gimeneza. Ako misli napraviti neki rezultat zadnja linija je prioritet da se dovede, a sve su prilike da će biti kompletno promjenjena.



Mnogo se takođe priča i o Declan Riceu, ali njegov bi transfer trebao ovisiti o potencijalnim odlascima Kantea i Jorginha. West Ham traži oko 100 miliona eura što je i za bogati Chelsea velika cifra. Prioriteti su postavljeni, želje poznate, a sada je pravo pitanje šta će uprava uspjeti dovesti na Stamford Bridge tokom ljeta. 

Sigurno da će se do početka relaznog roka pojaviti još neka imena, a sigurno da će uticati na nove igrače i potencijalni odlasci od navedenih igrača.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.