Na Allianz Areni su svi u čudu: Nagelsmann želi Poljaka zamjeniti sa posrnulom zvijezdom iz Manchestera

Bayern iz Minhena kao da se polako miri sa sudbinom da će ovo, najkasnije sledeće, ljeto ostati bez jednog od najboljih napadača današanjice Roberta Lewandowskog.


Uprava Bavarskog giganta i agent Poljaka, Pini Zahavi, se nisu uspjeli dogovoriti oko novog ugovora i sada ostaje da vidimo šta će uprava na čelu sa Oliver Kahnom i Hasan Salihamidžićem odlučiti. 

Imaju dvije opcije, a ne zna se koja je od koje gora po navijače velikana iz Minhena, nažalost. Prva opcija jeste da ga već ovo ljeto prodaju i koliko toliko zarade njegovom prodajom, dok je druga opcija da ga zadrže i narednu sezonu i onda po završetku iste ostanu bez Poljaka, ali i bez obeštećenja jer će Allianz Arenu tada napusti potpuno besplatno.



Lewandowski ima ugovor do ljeta 2023. godine i na upravi je sada da odluči šta je najbolja moguća opcija po sve. Trebaju imati na umu da je Polajk unazad 7 godina u svakoj sezoni postizao minimalno 40 golova u svim takmičenjima i da će to biti teško nadoknaditi. Julian Nagelsmann je svjestan da će kad tad ostati bez sjajnog špica i već se bacio u potragu za novim riješenjem u napadau.

Ugledni njemački listovi navode da je Nagelsmann u Manchesteru pronašao zamjenu za Poljaka i da je ta vijest sve ostavila u čudu. Naime, Julian želi na Allianz Arenu da dovede posrnulu zvijezdu Uniteda koja iza sebe ima veoma lošu sezonu, a riječ je o Marcus Rashfordu. Nekada velika nada i potencijal Crvenih Đavola se u zadnje vrijeme bori sa formom, ali to je Nagelsmannu kao motiv više da mu oživi karijeru i da pokaže Unitedu da su napravili zapravo veliku grešku.



Na 32 utakmice i svega 5 golova u sezoni koja je iza nas je veoma poražavajuća statistika za nekoga koga su vidili kao novog vođu na Old Traffordu. Ipak, od svega je ostala samo blijeda sijenka nekada velikog talenta engleskog, ali i svjetskog, fudbala. Nagelsmann ipak vjeruje u Rashforda da može adekvatno odmjeniti Poljaka i spreman je ući u ozbiljne pregovore kako bi ga doveo na Allianz Arenu.

Rashford je sam svjestan da ako misli igrati na Svjetskom prvenstu u Kataru koje se igra krajem godine mora imati utakmice i mora biti konstantan.

Upravo zbog toga bi se moglo vrlo lako desiti da nekada velika uzdanica digne sidro i promjeni sredinu tokom ljetnog prelaznog roka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.