Uprava PSG-a polako pada pod uticaj Mbappea: Nakon Leonarda, Francuz želi da vidi leđa svom saigraču

PSG je uspio u svojoj namjeri da produži ugovor sa Kylian Mbappeom, a za njegov paraf na novi ugovor, Nasser Al-Khelaifi je morao izdvojiti 180 miliona eura plus plata.


Sjajni napadač je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 50 miliona eura po sezoni, ali pored silnog novca Mbappe je dobio i mnoga ovlaštenja. 

Već par dana čujemo svakakve priče i sve nam se više čini da uprava PSG-a polako pada pod Mbappeov uticaj. Pojavila se vijest da je Leonardo, sportski direktor, PSG-a pred odlaskom i glavni krivac za to je upravo Mbappe. Francuz želi da Brazilca zamjeni čovejk koji mu je pružio priliku da potpiše prvi profesionalni ugovor, a riječ je o Luis Camposu.



Mnogo se priča o tome da bi u narednim danima Campos mogao doći na mjesto sportskog direktora, ali ono što prenosi ugledni GOAL ostavlja sve u čudu. Naime, Mbappe pored Leonarda želi da vidi leđa i jednom od saigrača, a navodno je riječ o Neymaru. Poznato je da se zadnjih godina njih dvojica sve više udaljavaju i da odlazak Brazilca Mbappeu ne bi teško pao, naprotiv bio bi veoma sretan i istinski vođa ekipe.

Prema istom izvoru ni upravi ne bi teško palo da ga se odreknu, tačnije da pronađu kupca za njega iako će to biti veoma teško. Njegova plata svima predstavlja problem jer na Parku Prinčeva trenutno zaradjuje, kao Mbappe, oko 50 miliona eura. Barcelona je zainteresovana da vrati svoju bivšu zvijezdu, ali finansijski nisu u mogućnosti. Joan Laporta je govorio da bi ga mogli potpisati samo ako bi na Camp Nou stigao kao slobodan igrač, a za platu bi se oni navodno nekako dogovorili.



Neymar je sretan u Parizu to je svima jasno i pravo je pitanje da li će Mbappeova misija da mu vidi leđa tokom ljeta uroditi plodom. Jedini klub koji trenutno može da si priušti Neymara i njegovu astronomsku platu jeste Newcastle United i Mohammed Bin Salman, a interes navodno postoji. Ipak, Brazilac je kalibar za daleko veći klub, ali ipak se danas sve vrti oko novca i pravo je pitanje kada na stol dobije ponudu koju je teško odbiti. 

Jedino što bi Brazilca moglo odvojiti od St James Parka i visoke plate jeste to što popularne Svrake ne igraju Ligu prvaka. 

Nije mnogo vremena prošlo otkako je Mbappe potpisao novi ugovor i već sada se vidi koliko ima upletene prste i da se za mnogo stvari on pita.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.