Izabran najbolji štoper Premier lige: Vječna će polemika biti ko je bolji, ali su navijači ti koji su odlučili

Dok je svijeta i vijeka vodiće se vječna polemika oko toga ko je najveći svih vremena, a ko najbolji na kojoj poziciji, u Premier ligi.


Gotovo svako će reći ime igrača koji mu je draži iako je možda kvalitetima daleko od najboljeg u tom trenutku. 

Premier liga ove godine slavi 30 godina otkako se tako zove, a Sky Sport je povodom toga napravio jednu veoma zanimljivu anketu. Naime, odluči je navijači odluče ko je najbolji štoper u posljednja tri desetljeća, a među imenima su zaista najbolji štoperi koji su igrali pod nazivom Premier lige.



Za neke je iznenađujuće ime koje je izašlo kao pobjednik, ali za neke je on množda i najbolji svih vremena. Navijači su odlučili da je Nemanja Vidić najbolji štoper Premier lige, a u velikom finalu je imao više glasova od Virgil van Dijka. 

Glasovi navijača su nekako najmjerodavniji i Srbin je izašao kao pobjednik u konkurenciji Rio Ferdinanda, Vincent Kompanyja, Tony Adamsa, John Terryja i Sol Cambella. Srbin je sa ponosm nosio dres Manchester Uniteda dugih 8 godina i za to vrijeme na Old Traffordu osvojio sve što se moglo osvojit.



Svojom požrtvovanošću u crvenom dresu Nemanja je osvajao srca mnogih neutralnih navijača i možda upravo zbog toga je i izglasan od strane navijača kao najbolji štoper Premier lige od 1992. godine. Za Crvene Đavole je odigrao okruglo 300 utakmica i postigao 21 gol što je za jednog štopera fantastiča statistika. 

Mnogi vjeruju da će u budućnosti Van Dijk uzeti srca navijača, pogotovo ovih novije generacije, i da bi mogao biti ispred Vidića izglasan kao najbolji štoper.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.