Roma stvara tim za Scudetto: Belotti je jednom nogom u Rimu, a sada je na redu promašaj Bianconera

Roma na pehar namijenjen najboljem na Apeniniskom poluostrvu čeka više od 20 godine, tačnije zadnji Scudetto Giallorossi su osvojili u sezoni 2000/01.


U svojoj dugoj istoriji imaju svega 3 Scudetta što je veoma malo za nekoga ko se ubraja u velikane Serije A, ali izgleda da se i oni vraćaju u sami vrh italijanskog fudbala.

Dolazak Jose Mourinha je donio veliki optimizam među navijače, a pogotovo nakon sjajno odrađenog ljetnog prelaznog roka. Paulo Dybala, Mile Svilar, Nemanja Matić, Georginio Wijnaldum i Zeki Celik su stigli ovo ljeto, a na ova pojačanja je izdvojeno svega 7 miliona eura i to se može nazvati fantastičan posao na transfer pijaci.



Ipak, Holanđanin samo što je stigao u Rim na treningu je zadobio ozbiljnu povredu, frakturu tibije na desnoj nozi, zbog koje će sjajni veznjak propustiti polusezonu i Svjetsko prvenstvo koje se krajem godine održava u Kataru. 

To je sigurno veliki udarac za Mourinha, ali on ne sjedi skršetnih ruku nego već traži alternativu. Svima je dobro poznato da Posebni radi na realizaciji transfera sa Andrea Belottijem, bivšom zvijezdom Torina, koja je trenutno bez kluba.



Međutim, prema navodima italijanskih medija, sjajni Italijan je već jednom nogom na Olimpicu. Svi uslovi su dogovoreni i pitanje je samo trenutka kada će transfer biti ozvaničen. Međutim, prema navodima Il Tempa, Belotti neće biti zadnje pojačanje Vučice iz Rima jer žele do kraja prelaznog roka pronaći alternativu za Holanđanina, a ona je navodno pronađena i nalazi se na Apeninima.

Naime, riječ je o promašaju Juventusa, Denis Zakariji. Švajcarac je u januaru stigao kao veliko pojačanje za četu Massimiliano Allegrija, ali samo nakon pola godine bi već mogao da promijeni sredinu i napusti Allianz stadion.



Sportski direktor, Tiago Pinto, je već u kontaktu sa 25-godišnjim veznjakom i cilj je što prije da se dvije strane dogovore jer je Borussija Dortmund ozbiljno zainteresovana. Bivša zvijezda Borussije Monchengladbach se nije najbolje snašla u Torinu i spreman je promijeniti sredinu kako bi oživio svoju karijeru.

Mourinho vjeruje da bi Švajcarac mogao biti savršena alternativa za Wijnalduma i da još taj dio slagalice fali da se Scudetto napokon donese na Olimpic.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.