Na Old Traffordu mogu napokon da odahnu: Ten Hag je veoma blizu da završi posao vrijedan 60 miliona eura

Erik Ten Hag je napustio klupu Ajaxa kako bi preuzeo onu velikana sa Old Trafforda i sada je pred njim jedan od najtežih zadataka na planeti.


Nekada prepoznatljivi velikan koji je bio san svakog igrača je sada postao neko koga zaobilaze u širokom luku, a čist primjer toga jeste Darwin Nunez i Jurrien Tibmer. 

Nunez se odlučio otići u Liverpool umjesto Manchester Uniteda iako je na stolu bila veća ponuda ona Crvenih Đavola. To dovoljno govori koliko je United pao na niske grane i da je pred Ten Hagom veliki zadatak da povrati reputaciju koja je velikana sa Old Trafforda krasila kada je na klupi sjedio veliki Sir Alex Ferguson.



Takođe, Ten Hag je želio iz svog bivšeg kluba dovesti sjajnog štopera Jurrien Tibmera, ali se ipak Holanđanin odlučio da ostane u Ajaxu jer nije oduševljen projektom na Old Traffordu. Međutim, prema navodima uglednih britanskih medija, Ten Hag je veoma blizu ipak da završi prvi transfer u svom mandatu na klupi Uniteda, a želja se nalazi na Johan Crujiff Areni. 

Riječ je o Antonyju, zvijezdi Ajaxa, koga je upravo Ten Hag doveo u Amstertam i koji je pod njegovom palicom itekako napredovao. 22-godišnji Brazilac je izrastao u jednog od najboljih krilnih napadača i sada Ten Hag želi da opet sarađuju, ali ovaj put na Old Traffordu. Antony ima ugovor do ljeta 2025. godine i zbog toga je uprava Uniteda spremila odmah 60 miliona eura kako bi zadovoljila čeline Ajaxa.



Isti izvori navode da bi ta cifra trebala biti dovoljna da uprava Ajaxa pusti jednog od najboljih igrača. Brazilac već sada ima blistavu karijeru, ali mu se tek predviđa da može napredovati i izrasti u jednog od najboljih na planeti. Napokon dobre vijesti za sve navijače Uniteda i napokon da svi mogu odahnuti jer možda Antoni bude samo početak velikih pojačanja ovo ljeto. 

Sigurni smo da Ten Hag neće stati samo na Brazilcu jer je u nekoliko navrata govorio o zadnjoj liniji sa kojom nikako nije zadovoljan i koju bi trebao dobrano izmijeniti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.