Tuchel odustaje od Ricea i okreće se alternativama: Daleko jeftinija i realnija opcija jeste zvijezda PSV-a

Do kraja Premier lige je ostalo još dva kola, a Thomas Tuchel i njegov Chelsea jedva čekaju da se sezona završi kako bi krenuli graditi tim za novu.


Tokom ljetnog prelaznog roka biće mnogo odlazaka sa Stamford Bridgea, a najveći udarac bi trebala da pretrpi zadnja linija.

Iako još nije zvanično, Chelsea bi tokom ljeta trebao ostati bez Antonio Rudigera i Andreas Christensena koji su prema navodima pojedinih medija veoma blizu novih klubova, Njemac Real Madrida - Danac Barcelone. To su dva standardna štopera i dva stuba odbrane koja nećemo sledeće sezone gledati na Stamford Bridgeu i zbog kojih će Tuchel morati dovesti zamjene.



Prije nekoliko dana klub je dobio novog vlasnika jer je Roman Abramovich zbog trenutne situacije u svijetu morao napustiti kormilo. Novi vlasnik je američki bizmismen Todd Boehly koji treba nastaviti tamo gdje je Roman stao i pred njim je težak zadatak. Iako je prioritet štoper za sledeću sezonu Tuchel razmišlja o veznjaku, a velika je želja bio zvijezda West Ham Uniteda, Declan Rice.

Ipak od toga neće biti ništa jer novi vlasnik nije spreman da se razbacuje novcem, a popularni Čekićari za Ricea traže preko 100 miliona eura. Zbog toga se Njemac okreće alternativnim riješenjima i naziru se imena. U prvi plan iskače zvijezda PSV-a koja je daleko jeftinija i realnija opcija, a riječ je o Ibrahim Sangareu.



24-godišnji veznjak bi trebao naslijetiti Jorginha i N'Golo Kante na sredini terena koji polako ulaze u pozne igračke godine. Sangare iza sebe ima sjajnu sezonu koja će mu ujedno biti i odskočna daska u karijeri. Prema Transfermarktu njegova tržišna cijena iznosi 16 miliona eura, a prema istim izvorima na Stamford Bridge bi mogao stići za oko 30 miliona eura.

Vjerujemo da će Plavci izaći kao pobjednici iz ove situacije i da će pored veznjaka dovesti kvalitetne štopere te opet biti u vrhu Premier lige.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.