Martial bi na ljeto mogao biti žrtveno janje: United želi Francuza uključiti u transfer za zvijezdu Serije A

Anthony Martial je na Old Traffod stigao tada kao jedan od najvećih talenata davne 2015. godine za 60 miliona eura.


Međutim, na tome je samo i ostalo jer se 26-godišnji Francuz nije baš najbolje snašao na ostrvu i u Manchester Unitedu.

Igrao je po sistemu toplo-hladno i nikako nije mogao da se nametne kao prva opcija i da postane pravi, istinski, vođa tima. Dovoljan dokaz koliko je postao bitan zadnjih godina jeste da ga je u januaru Ralf Rangnick pustio na pozajmicu u Sevillu. Međutim, učestale povrede koje mu prave problem su najveći krivac njegove loše forme i što nema konstantnost, pa ni u Sevilli.



Sada dolaskom novog trenera, Erik ten Haga, situacija se izgleda neće popraviti, naprotiv biće još gora. Prema navodima pojeidnih medija, Francuz bi tokom ljeta mogao biti žrtveno janje kako bi se na Old Trafford dovela zvijezda Serije A.

Naime, velika želja crvenog dijela Manchestera jeste da se dovede Victor Osimhen, zvijezda Napolija koja bi trebala značajno pojačati ofanzivu Crvenih đavola naredne sezone. Martiala žele uključiti u transfer kako bi snizili tržišnu cijenu Nigerijca. Napoli traži 100 miliona eura za svog napadača, a posrnula zvijezda Uniteda je procjenjena na 30 miliona.



Problem pri realizaciji ovoga transfera bi mogao napraviti Aurelio di Laurentiis koji nije spreman dati istu platu koju Martial prima u Manchesteru. Upravo zbog te skromnosti prvog čovjeka Napolija, klub je napustio Lorenzo Insigne koji je otišao za milionima koje podno Vezuva nije mogao dobiti. Italijan je u najboljim godinama napustio Napulj jer nije dobio platu koju je tražio, a sada će uživati u milionima koje je dobio u MLS-u. 

Za Martiala je možda dobra prilika Napoli da oživi svoju karijeru, ali ako se nastavi trend povreda mogla bi se karijera nekada talentovanog univerzalca ugasiti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.