Topnici na korak od prvog potpisa: Arteta prekookeana pronašao super talentovanog klinca za siću

Arsenal je prije nekoliko kola ima gotovo sigurno mjesto u Ligi prvaka sledeće sezone, ali lošim rezultatima su doveli sebe u neugodnu situaciju.


Trenutnu situaciju je dodatno zakomplikovao kiks protiv Tottenhama, izravnog konkurentna u borbi za plasman u najjelitnije takmičenje na Starom kontinentu, i sada je razlika svega jedan bod.

Do kraja su preostala još 2 kola i borba će biti zaista fantastiča kako za mjesto koje vodi u Ligu prvaka tako i za opstanak gdje se bore Everton, Leeds i Burnley. Svi vjeruju da će izabranici Mikel Artete izdržati pritisak i završiti na kraju sezone na pozociji 4. Arteta je i sam svjestan da, ako se plasiraju u Ligu prvaka, treba napraviti rekonstrukciju tima.



Tokom zime je Arsenal ostao bez Pirre-Emerick Aubameyanga, a na ljeto bi trebali ostati bez Alexander Lacazetta. Francuz ostaje bez ugovora i Emirates bi trebao napustiti potpuno besplatno jer nekih pomaka oko produžetka novog ugovora nema. Sa Arsenalom se povezuju brojni igrači kako u napadu tako i na drugim pozicijama, a prema navodima uglednih ostrvskih medija Arsenal je veoma blizu prvog potpisa. 

Naime, Arsenal je na pragu da potpiše super talentovanog igrača Sao Paula, Marquinhosa. Uprava Topnika je navodno sve dogovorila, a ostalo je još samo da se riješe neki sitni detalji u ugovoru. 19-godišnji Brazilac bi trebao postati prvi potpis u ljetnom prelaznom roku, a u Lodnon bi trebao stići za pravu siću.



Prema istom izvoru Arsenal će na račun Sao Paula uplatiti tek nešto malo manje od 5 miliona eura. Arsenal je iskoristio rupe u ugovori i po tako niskoj cijeni došao do sjajnog igrača, a Sao Paulo je morao prihvatiti ponudu jer se bojao da će Marquinhosa izgubiti potpuno besplatno u dogledno vrijeme. Primarna mu je pozicija kao krilni napadač, ali mu nije strano ni da igrao kao klasični špic. 

Arteta bi sa njim dobio jednog vrhunskog univerzalca koji bi mogao biti sjajna konkurencija Bukayo Saki u narednoj sezoni.

Iako je riječ o mladom igraču koji dolazi prvi put u Europu smatra se veoma talentovanim igračem koji bi se trebao savršeno uklopiti u stil fudbala koji gaji Arteta.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.