Budućnost napadača u Realu bi mogla biti obezbjeđena: Perez u Ligue 1 pronašao novog Benzemu

Real Madrid ove sezone igra odlično, a najviše zahvaljujući jednom čovjeku, Karim Benzemi.


Francuz igra još jednu nevjerovatnu sezonu, možda i najbolju u svojoj karijeri, a dovoljan dokaz jeste čak 44 gola uz 15 asistencija na 44 utakmice. 

Prvi je kandidat za Zlatnu loptu ove sezone i vjerujemo da je vrijeme da je napokon dobije. Napokon je izašao iz sijenke Cristiano Ronalda i pokazuje se zapravo kakav je igrač. Ipak, ono što već polako brine sve na Santiago Bernabeu jeste to što Francuz ima 34 godine i polako ulazi u pozne igračke godine gdje se treba polako razmišljati o njegovoj zamjeni.



Erling Haaland je bio velika želja, ali se ipak reprezentativac Norveške odlučio za Manchester City i potraga za novim špicem se nastavlja. Takođe, Florentino Perez neodustaje od Kylian Mbappea i još nije poznata sudbina zvijezde PSG-a kojoj ugovor ističe na kraju sezone. Ipak, prema navodima DefensaCentral-a, Kraljevski klub je pronašao novog Benzemu u Ligue 1. 

Isti izvor navodi da je riječ o zvijezdi Nice, Amine Gouiri. Mladi 22-godišnji Francuz itekako podsjeća na zvijezdu Reala i klub je spreman nakon Benzeme da dovede novog Benzemu. Možda ove sezone nije blistao, ali Carlo Ancelotti u njemu vidi kompletnog igrača koji mnogo podsjeća na Karima. 41 utakmica ove sezone i 12 golova uz 9 asistencija nije neka statistika, ali iz Kraljevskog kluba u njemu nešto vide.



Takođe, isti izvor navodi da cijena neće biti primamljiva jer Nica neće slušati prijedloge ispod 50 miliona eura. Međutim, danas ako se misli dovesti vrhunski napadač to je ta cijena i toga su svjesni u Madridu. Pogriješili su sa Lukom Jovićem i sada će sigurno biti dosta oprezniji, ali vjeruju da mladi Gouiri može naslijediti Karima u špicu Kraljevskog kluba. 

Nije uprava Reala mnogo griješila kada je na Santiago Bernabeu dovodila igrače iz Ligue 1 i vjerujemo da će tako biti slučaj i sa napadačem Nice.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.