Nakon Lautara u Racingu se pojavilo novo čudo od djeteta: Čak 9 klubova prekookeana želi nadolazeću zvijezdu

Danas mnogo igrača igra na vrhunskom nivou i za najveće klubove na planeti, a dolaze prekookena.


Brazilci i Argentinci su ti koji prednjače na Europskom tlu i svako ko imalo vrijedi pronađe sebi klub koji mu odgovara, a danas je problem samo što se najviše gledaju finansije. 

Priča nas vodi u Argentinu u klub Racing Club kog s klupe predvodi bivša igračka legenda Real Madrida, Fernando Gago. Gago je u novembru 2020. godine okačio kopačke o klin, a već u januaru naredne godine postao samostalni trener argentinskog Aldosivija.



Na klupi se zadržao od januara do septembra iste godine, da bi nakon smao mjesec dana sjeo na klupu Racinga. Upravo, trener Racinga i uprava zadovoljno trljaju ruke jer u svojim redovima imaju mladog još još jednog dijamanta nakon Lautaro Martineza. Riječ je o super talentovanom Carlos Alcarazu koji ima svega 19 godina i za kim je ludo pola Europe.

Racing je sada već davne 2018. godine za 25 miliona eura prodao Lautara Interu, a sada bi se isti scenari mogao ponoviti. Prema navodima uglednog lista Marca, čak 9 klubova prekookena se raspituje za 19-godišnjeg veznjaka i šalje skaute da ga pomno prate. Argentinac ima ugovor do 2026. godine, ali to ne bi trebalo predstavljati problem zainteresovanim klubovima jer postoji otkupna klauzula koja iznosi 25 miliona eura što je itekako primamljiva cijena.



Isti izvor navodi da su Atletico Madrid, Sevilla, Juventus, Arsenal, Tottenham, Inter, Milan, Wolverhampton i PSV klubovi koji su zainteresovani i žele mladu nadu u svojim redovima već ovo ljeto. Fernando Gago mladog talenta oblikuje u vrsnog veznjaka i pomaže mu da u potpunosti sazrije kao igrač.

Isti izvor navodi da je Gago ključan za njegov razvoj i da će biši igrač Reala biti itekako ponosan kada ga vidi u nekom većem klubu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.