Perez zna kako da nagradi sjajne partije: Jedan od najboljih dobija novi ugovor i skoro 3 puta veću platu

Real Madrid je u novu sezonu ušao sa novim trenerom koji je trebao napraviti smjenu generacija, a pri tom da se to mnogo ne osjeti na rezultatima.


Ono što je Carlo Ancelotti uradio je zaista nestvarno i mnogi ga već sada smatraju jednim od, najboljih, ako ne i najboljim trenerom danšnjice.

Tokom ljeta su dovedeni samo David Alaba, transfer koji dogovoren prije dolaska Italijana, i Eduardo Camavinga koji je plaćen svega 31 milion eura. Dva pojačanja koja su dala veliki doprinos tokom cijele sezone, a treba napomenuti da je Camavinga doveden kao neko ko će u bliskoj budućnosti zagospodariti veznim redom Kraljevskog kluba i ko će naslijediti velikog Luku Modrića.



Sjajna sezona je krunisana titulom u La Ligi i velikim finalom Lige prvaka gdje će snage odmjeriti sa Liverpoolom, krajem ovog mjeseca. Florentino Perez je itekako zadovoljan ovom sezonom i već polako planira tim za sledeću. Želje su svakako Kylian Mbappe i Antonio Rudiger. Rudiger je prema navodima pojedinih medija već dogovoren i pitanje je samo kada će dvije strane ozvaničiti saradnju.

Što se Mbappe tiče ta transfer saga još nije ni blizu okončanja i nama ostaje još da čekamo. Prema navodima uglednog španskog lista Mundo Deportivo, Vinicius Junior bi ovu sjajnu sezonu, kako njega tako i cijele ekipe, mogao krunisati novim unosnijim ugovorom. Brazilac trenutno zarađuje 3,2 miliona eura po sezonu što ga svrstava među najslabije plaćene igrače, a sada bi novim ugovorom trebao zarađivati između 8 i 9 miliona eura što je skoro 3 puta veća cifra.



Novi ugovor bi trebao biti potisan do ljeta 2027. godine. 21-godišnji Brazilac je ove sezone eksplodirao i zajedno sa Karim Benzemom čini savršenu ofanzivu. Vinicius je ove sezone na 50 utakmica u svim mečevima postigao 21 gol u 20 aistencija što je zaista sjajna statistika koja sa pravom daje Perezu da mu dadne novi ugovor i daleko više novca. 

Pred Brazilcem je budućnost i vjerujemo ako nastavi sa ovakvim igrama i sledećih sezona plata bi mogla rasti, jer znamo kako Perez nagrađuje igrače.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.