Smjena generacije se nastavlja: Ancelotti u Premier ligi pronašao zvijezdu od svega 40 miliona eura

Real Madrid i Carlo Ancelotti do kraja još ima da odigraju jedno kolo u La Ligi i veliko finale u Ligi prvaka protiv Liverpoola.


Dok dočekuju najvažniji meč ove sezone uprava zajedno sa Italijanom već razmišlja o novoj sezoni i novim pojačanjima.

Upravo je Ancelotti doveden da napravi smjenu generacije i za sada mu odlično ide. Stigao je Eduardo Camavinga koji bi trebao zagospodariti veznim redom u budućnosti, ali je potreban još jedan kvalitetan veznjak. Teško da će neko moći nasljediti Luku Modrica na sredini terena, ali svakako da se neko mora dovesti na Santiago Bernabu. Prema navodima 90min, Ancelotti je bacio oko na zvijezdu Premier lige.



Riječ je o Youri Tielemansu, veznjaku Leicestera, koji je spreman napraviti iskorak u karijeri jer je pokazao veliki potencijal na King Power stadionu. Reprezentativac Belgije je na meti brojnih klubova, ali Real je već spremio 40 miliona eura kako bi prije konkurencije stigao do nogo pojačanja. 25-godišnji veznjak igra sjajno i upravo tim sjajnim partijama je skrenuo pozornost brojnih velikana na sebe. Real će morati pobjediti Arsenal i Mikel Artetu u borbi za Belgijancem, ali ipak velikana kao Real je teško odbiti.

Prelazni rok samo što nije počeo i zbog Svjetskog prvenstva lige će krenuti ranije te će biti jako malo vremena da se sastave timovi i upravo zbog toga se već polako planiraju pojačanja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.