Ten Hag i dalje vjeruje u potpis De Jonga, ali za svaki slučaj tu je alternativa: Plan B je zvijezda Plavaca

Manchester United u novu sezonu ulazi sa novim trenerom i već se nazire velika rekonstrukcija tima sa Old Trafforda.


Erik ten Hag će na klupi zamjeniti Ralf Rangnicka i već su poznata nova imena koja će novi trener dovesti crveni dio Manchestera.

Prema navodima uglednog britanskog lista The Mirror, Ten Hag ovo ljeto želi u svojim redovima da vidim Frenkie de Jonga. Sjajni veznjak Barce je nekada surađivao sa Ten Hagom u Ajaxu, a sada želi i da surađuju na Old Traffordu. Međutim, posao neće biti lagan i zbog toga je Ten Hag već spremio alternativu i ona je poznata. Ako tokom ljeta na Old Trafford ne stigne Holanđanin alternativa je već spremna i ona je poznata.



Riječ je o N'Gola Kanteu, zvijezdi Chelsija, koja zadnjih godina radi odličan posao na sredini terena Plavaca. 31-godišnji Francuz je sretan na Stamford Bridgeu, ali ne bi imao ništa poritiv da promjeni sredinu. Sjajni veznjak radi odličan posao na sredini terena, a sada bi mogao promjeniti klub.

 Cifra nije poznata, ali ono što je poznato jeste da De Jonga moraju izdvojiti minimalno 80 miliona ali je Kante daleko jeftiniji nego Holanđanin.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.