City ulaže nove milione u zadnju liniju: Pep pronašao savršenog beka u Premier ligi od 40 miliona eura

Do sada je Pep Guardiola potrošio miliona i miliona na zadnju liniju, ali nikako da mu donese trofej u Ligi prvaka koji svi čekaju.


To je dovoljan pokazatelj da se novcem ne može kupiti trofej, ali to Pepa nije briga i on je spreman tokom ljeta opet trošiti na zadnju liniju. 

Prema navodima uglednog britanskog lista Daily Mail, Guardiola tokom ljeta želi da ojača poziciju lijevog beka jer smatra da je to najslabija tačka u timu. Čitave sezone je na toj poziciji koristio Oleksandr Zinchenka i Joao Cancela. Ukrajinac nije opravdao očekivanja, a što se tiče Portugalca on je izvanredan bek, ali njemu to nije prirodna pozicija.



Upravo zbog tih problema tokom ljeta je spreman dovesti novog lijevog beka, a on je već pronađen i to na ostrvu. Isti izvor navodi da je riječ o Marc Cucurelli, sjajnom mladom beku Brightona. 23-godišnji Španac je po riječima Pepa idealan za njegov tim i upravo onakav profil igrača kakvog traži uz lijevu aut liniju.

Ove sezone je u Premier ligi odigrao 34 utakmice i uspio je da se upiše među strijelce i asistente po jedanput. U Brighton je stigao prošlo ljeto za 18 miliona eura, a prema istom izvoru njegovom prodajom bi mogli zaraditi duplo više. Navodno je Pep spremio skoro 40 miliona eura za njegov transfer, a da li će ga uspjeti ostvariti tek ćemo da vidimo.



Cucurella je prošao kroz akademiju Barcelone, ali nikada nije dobio pravu priliku na Camp Nou da se dokaže. Ima odigran jedan meč za A tim i zbog želje za igranjem krenuo je po pozajmicama, a sada je u Brightonu izrastao u pravog igrača. Upravo to želi Brighton da iskoristi i dobro ga unovči. 

City je već doveo Erling Haalanda i polako se pravi tim koji će donijeti pehar Lige prvaka na Etihad.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.