Emotivan oproštaj od Atletica, ali ne i od fudbala: Suarez tražena roba - 3 velikana se bore za potpis Urugvajca

Luis Suarez je sinoć odigrao svoj posljendji meč u dresu Atletico na Wanda Metorpolitano stadionu i na ljeto napušta Madrid.


Do kraja La Lige je ostalo još jedno kolo, a izabranici Diego Simeona će u zadnjem kolu gostovati kod Real Sociedada i to će biti zadnja utakmica za Urugvajca. 

Oprašta se od dresa Atletica, ali ne i od fudbala. 35-godišnji napadač nema namjeru okačiti kopačke o klin i biće veoma tražen tokom ljeta. I sad 35 godina sigurno da ima još šta da pokaže na terenu, a bio je jedan od najboljih igrača Atletica prošle sezone kada su i osvojili titulu u La Ligi. Ipak, došlo je vrijeme da se rastanu i brojni velikani već vrebaju svoju priliku.



Mnogo se pričalo o odlasku u MLS gdje su Inter Miami i David Beckham bili opasno zagrizli, ali se za sada o tome više ne priča. Ipak, biće veoma tražen tokom ljeta, a prema navodima pojedinih medija sa Pirinejskog poluostrva već postoje 3 kluba koja su kontaktirala Suarezovog agenta. Prvi zainteresovani klub jeste Aston Villa koja nakon Philippe Coutinha želi još jednog sjajnog igrača. 

Naime, Steven Gerrard želi da se opet sastane sa Urugvajcem, nakon što su zajedno igrali u Liverpoolu. Bivša igračka legenda Redsa smatra da Suarez može pomoći njegovom timu u sledećoj sezoni i zbog toga ga svim silama želi dovesti na Villa Park. Druga ekipa koja je spremna poptisati Urugvajca jeste Sevilla. Julen Lopetegui želi u svojim redovima iskusnog špica koji zna postizati golove, a upravo je to Suarez.



Uprava Seville ga želi u svojim redovima zbog toga što mu ne treba dodatno navikavanje na stil fudbala u La Ligi. Što se tiče trećeg kluba koji je bacio oko na Urugvajac jeste velikan Serije A, Inter. Simone Inzaghi u bivšoj zvijezdi Barce vidi idealno pojačanje za sledeću sezonu. Suarez bi činio idealnu ofanzivu uz Edina Džeku i Lautaro Martinez, i sa njima bi pokušao sledeće sezone napraviti bolji rezultat. 

Suarez se ne treba sikirati za novi aganžman, jedini problem mu može predstavljati koji klub izabrati za nastavak karijere.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.