Sezona za zaborav tjera Rashforda iz Uniteda: Prva ponuda za nekada veliku zvijezdu stigla na Old Trafford

Marcus Rashford iza sebe ima sezonu za zaborav, a ovo mu je ujedno i najgore izdanje otkako nosi crveni dres.


Upravo ovako loše partije koje je pružao ove sezone bi mogle 24-godišnjeg Engleza koštati eventualnog transfera tokom ljetnog prelaznog roka. 

Dolazak Ralf Rangnicka na klupu Old Trafforda nije bila dobra stvar za karijeru Rashforda iz razloga što je u određenom broju utakmica svoje minute dobijao sa klupe. To nismo minulih sezona imali priliku da gledamo jer je bio neizostavan član startne postave. Ipak, ove sezone nije na najvišoj razini i prema navodima uglednog Daily Stara, Rashford je spreman saslušati ponude tokom ljeta.



Uprava Uniteda je polagala mnogo nada u njega i svi su mislili da će izrasti u istinsku zvijezdu i buduću legendu Old Trafforda, ali kao da je izgorio u želji. Nije problem smao u Marcusu jer je United generalno zadnjih godina u ozbiljnim problemima, bez trofeja i bez Lige prvaka. Stanje u klubu je veoma loše i svi se nadaju da će novi trener Erik ten Hag posložiti kockice, ali će to vrijeme pokazati. 

Ipak, prema istom izvoru tokom ljeta bi mogli ostati bez Rashforda, a već je na Old Trafford stigla i prva ponuda. Naime, Arsenal je u Manchester poslao 45 miliona eura za Rashforda kako bi ga pokušali potpisati za sledeću sezonu. Cifra jeste ispod očekivane, ali bi mogla dovesti upravu Crvenih đavola u iskušenje jer Rashford ulazi u zadnju godinu ugovora i oko njegovog nastavka saradnje se još nije pričalo.



U slučaju da ga ovo ljeto ne prodaju, a on odluči da neće novi ugovor klub bi nekada veliku nadu mogao izgubiti potpuno besplatno što svakako nije u interesu uprave Uniteda. Mikel Arteta zna čime raspolaže Rashford i zato želi da iskoristi trenutnu situaciju i pokuša pridobiti zvijezu Uniteda.

Takođe na drugoj strani Manchestera, u onom plavom dijelu, gleda ka napadaču Cityja, Gabriel Jesusu zvijezdi koja bi takođe mogla otići zbog dolaska Erling Haalanda.

Zbog svojih problema u ofanzivi ova 2 napadača bi mogla itekako pomoći Arteti da Topnike vrati u sami vrh Premier lige i možda čak borbu za trofej.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.