Novi vlasnik Tuchelu daje vjetar u leđa - Njemac problem u zadnjoj liniji želi riješiti zvijezdom Serije A

Chelsea je prije nekoliko sedmica bio u velikim problemima i bilo je pitanje da li će se izvući, ali dolaskom novog vlasnika svi mogu da odahnu.


Vladavina Romana Abramovicha je prekinuta zbog trenutne situacije u svijetu i Chelsea je morao promjeniti vlasnika kako bi mogli normalno funkcionisati. 

Britanska vlada je uvela sankcije Plavcima sve dok je u klubu Roman, a sada već bivši vlasnik je prodao klub za nešto više od 4 milijarde i sve će donirati u dobrotvorne svrhe. Ovo je dovoljan pokazatelj koliko je zapravo Abramovich volio Chelsea i da nije na čelu kluba bio samo iz koristi. Novi vlasnik je američki bizmismen Todd Boehly i sada se naziru bolji dani za velikana sa Stamford Bridgea.



Bliži se kraj sezone i polako počinju pripreme za stvaranje rostera za sledeću sezonu. Tu će Tuchel imati mnogo posla jer na kraju sezone gotovo sigurno ostaje bez dva standradna štopera, Antonio Rudigera koji je nadomak Real Madrida i Andreas Christensena koji je veoma blizu Barcelone. Ovo još nije zvanično, ali brojni mediji su prenjeli da je sve dogovoreno i sa početkom ljetnog prelaznog roka to će i objelodaniti.

Upravo zbog toga Tuchel će morati pronaći nova riješenja u zadnjoj linij, a prema navodima uglednih birtanskih listova jedno je pronađeno. Naime, riječ je o zvijezdi Napolija Kalidou Koulibayju ko bi mogao nadomjestiti prazninu u zadnjoj liniji. Prema istom izvoru uprava Chelsija je već ušla u pregovore sa Falijem Ramadanijem, agentom Senegalca, kako bi što prije završili transfer.



Problem bi mogao praviti Aureli De Laurentiis koji traži ogroman novac iako je svjestan da igrač ima ugovor do ljeta 2023. godine i da je ovo zadnja prilika da ga unovči. Ako to ne učini tokom ljeta stadion Diego Armando Maradona bi mogao napustiti potpuno besplatno. 

Tuchel smatra da 30-godišnji Senegalac može nadomjestiti odlazak jedne od dvije zvijezde i da bi mogao narednih nekoliko godina biti stub odbrane Plavaca.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.