Odlaskom Ten Haga je završena jedna predivna priča, ali ubrzo kreće nova: Ajax pronašao novog trenera

Ajax iz Amsterdama će u novu sezonu ući sa novim trenerom jer je Erik ten Hag odlučio spakovati kofere i otići na Old Trafford gdje će preuzeti Manchester United.


Odlazak Holanđanina je veliki udarac za sve u klubu, ali poziv velikana kakav je Manchester United se ne može i ne smije odbiti. 

Ten Hag je na klupi popularnih Kopljenika od januara 2017. godine i za to vrijeme je radio odličan posao. Nekoliko minuta je njega i njegove izabranike dijelilo od plasmana u finale Lige prvaka, ali od sudijske pištaljke je bio brži Lucas Moura i Tottenham poslao u veliko finale. Od velikog broja igrača Ten Hag je napravio zvijezde koje danas igraju u najboljim klubovima na planeti.



Upravo je sjajni trener od Sebastien Hallera napravio vrsnog golgetera koji je procvjetao otkako je stigao na Johan Crujiff Arenu. Takođe još jedan igrač koji je dobio punu slobodu, a odužio se na maestralan način Ten Hagu, jeste Dušan Tadić. Reprezentativac Srbije je stigao na insistiranje Ten Haga i ispostaviće se kao pun pogodak za Ajax. 

Ipak, sada je vrijeme da neko drugi nastavi sjajnu dominaciju Ajaxa i lepršav fudbal koji ih je krasio. Prema navodima uglednog holandskog lista De Telegraaf, uprava Ajaxa je postigla okvirni dogovor sa novim trenerom, a riječ je o Alfred Schreuderu treneru Club Bruggea. Isti izvor navodi da je Ajax već stupio u kontakt sa agentom i da je veoma blizu realizacije.



Ajax će za usluge novog trenera morati Club Bruggeu platiti 1,5 miliona eura što je pristojna cijena. Schreuder je prije tri godine bio pomoćni trener upravo Ten Hagu i vjerujemo da je ispekao zanat i da može nastaviti tamo gdje je sada već bivši trener Ajaxa stao. 49-godišnji Holanđanin se može pohvaliti još da je bio pomoćni trener Barcelone, Hoffenheima kao i glavni trener Twentea. 

Uprava mu je već ponudila dvogodišnji ugovor sa mogućnošću produžetka na još jednu, a o finansijama se još ništa ne zna.

Jedva čekamo novu sezonu i da vidimo kako će izgledati Ajax na terenu bez Ten Haga.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.