Na pomolu bomba od 120 miliona: U strahu da će ostati bez Mbappea uprava Parižana razbija kasu

Svi na Parku Prinčeva jedva čekaju kraj sezone kako bi počeli sa planiranjem i sklapanjem novog rostera za sledeću takmičarsku godinu.


Mnogo je nedoumica u PSG-u počevš od trenera Mauricio Pochettina, pa sve do prve zvijezde tima Kylian Mbappea koji još nije odlučio o svojoj budućnosti. 

Jedan od najboljih igrača današnjice na kraju sezone postaje slobodan igrač i pominje se eventualni odlazak u Real Madrid, ali se mnogo priča i o eventualno ostanku na Parku Prinčeva. Vjerujemo da će ta saga napokon dobiti svoj kraj i da ćemo znati gdje će Mbappe nastaviti svoju karijeru.



PSG iza sebe ima poražavajuću sezonu gdje su uspjeli samo da osvoje Ligue 1. Liga prvaka je bio cilj da se pokuša osvojiti trofej, ali su oni odmah na pravoj stepenici, osmini finala zaustavljeni od Real Madrida koji će igrati u velikom finalu protiv Liverpoola koje je zakazano baš u Parizu.

Kako se ova sezona ne bi ponovila sprema se velika rekonstrukcija u timu i pored želje da se zadrži Mbappe, PSG je spreman razbiti kasu i dovesti veliko pojačanje. Prema navodima portugalskog O Jogo-a, Leonardo po špica Benfice, Darwin Nuneza i navodno su za taj transfer spremili 120 miliona eura. Zaista nestvarna cifra, ali mnogi smatraju da sjajni Urugvajac vrijedi svakog centa.



Brojni velikani su bacili oko na strijelca 26 golova u portugalskom prvenstvu. Manchester United, Barcelona, Arsenal, Bayern Minhen i Newcastle United su klubovi koji ciljaju Darwina, ali PSG želi enormnom cifrom pobjediti konkurenciju i prvi stići do velikog pojačanja. 

Moglo bi se desiti da sa Nunezom zadrže i Mbappea i tako u budućnosti imaju jedan od najboljih tandema na planeti. 

Vjerujemo da će PSG učiniti sve kako bi sledeće sezone pokušao osvojiti dugo čekani trofej u najjačem klupskom takmičenju na planeti i da novac ne bi trebao predstavljati problem.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.