Levy će se morati dobro potruditi kako bi zadržao trenera: Conte ima 2 zahtjeva da nastavi sa projektom

Trener Tottenhama Antonio Conte je sinoć napravio sjajan rezultat kada je sa 3:0 deklasirao Arsenal i prišao im na jedan bod zaostatka u preostala dva kola.


Ipak, sve u svojim rukama drži Arsenal i Mikel Arteta, i ako do kraja pobjede u preostala dva kola oni će biti ti koji će se sledeće sezone naći u Ligi prvaka. 

Na papiru Spursi imaju lakši raspored, prvo kući Burnley i u zadnjem kolu idu već prežaljenom Norwichu. Arsenal pak igra prvo sa Newcastle Unitedom na St James Parku, a u zadnjem kolu dočekuju Everton koji se bori za opstanak ove sezone. Preostalo je još 180 minuta za Contea da se nada nekom kiksu Topnika i da se sledeće sezone nađe na mjestu koje vodi u najjače kupsko takmičenje na Starom kontinentu.



Conte otkako je sjeo na klupu Spursa bilježi sjajne rezultate, ali i pored toga mnogo se priča o tome da bi mogao napustiti London. Ipak, prema navodima uglednog italijanskog novinara Fabrizio Romana, Conte je trenutno fokusiran na to da završe među prva 4 u Premier ligi i da još nije imao razgovore sa velikanom sa kojim ga povezuju, a to je PSG. 

Takođe navodi da kako god sezona završila Conte je spreman da se sastane sa prvim čovjekom kluba, Daniel Levyjem, i razgovaraju od daljnjem poslu. Conte je spreman nastaviti projekat na Tottenham Hotspur stadionu samo ako mu se ispune zahtjevi koje ima, a ima ih svega dva, navodi Romano.



Prvi zahtjev jeste da tokom ljeta ako misle u sledećoj sezoni napraviti rezultat vrijedan pomena moraće izaći na transfer tržište i biti veoma aktivni. To znači da želi igrače po svojoj želji i da samo tako može napraviti rezultat. Drugi zahtjev je vjerovatno svima i poznat, a to je da se zadrži zvijezda tima Harry Kane.

Samo uz ova dva uslova Conte je spreman nastaviti projekat koji mu je predstavljen kada je dolazio u Lodnon, a ako se nešto ne ispoštuje Italijan je spreman dići sidro i otići.

Isti scenari se desio i u Interu gdje je nakon osvajanja Serije A spakovao kofere i napustio glavni grad Lombardije, a razlog jer mu uprava nije dala garancije da će zadržati tim na okupu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.