Adeyemi nije doveden kao neko ko će odmjeniti Haalanda - Istinska zamejna za Norvežanina tek dolazi

Jedna saga ljetnog prelaznog roka je napokon završena, a riječ je o Erling Haalandu i njegovom napuštanju Signal Iduna Parka.


Reprezentativac Norveške je odlučio napustiti Borussiju Dortmund i svoju karijeru nastaviti u klubu u kom je nekada njegov otac igrao, Manchester City. 

Dortmund će na ime transfera dobiti 60 miliona eura samo zbog otkupne klauzule koja stupa na snagu odmah po završetku sezone. Da je situacija drugačija popularni Milioneri bi daleko više naplatili jednog od najboljih igrača današnjice. Čim se transfer ozvaničio uprava Dortmunda je pronašla zamjenu za Haalanda.



Riječ je o Karim Adeyemiju, zvijezdi Salzburga, kluba odaklen je i Haaland došao. Radi se o zaista sjajnom i super talentovanom Njemcu kome se predviđa blistava karijera, a njegov dolazak je trebao značiti zamjena za Norvežanina. Međutim, prema navodima uglednog lista Sport 1, tako iz uprave Dortmunda ne misle i na Signal Iduna Park tek treba da stigne istinska legenda za Haalanda. 

Marco Rose je navodno oko bacio na zvijezdu Ajaxa, Sebastien Hallera, sjajnog napadača koji je ove sezone pokazao golgetersko umijeće i za koga trener Dortmunda smatra da može adekvatno odmjeniti Haalanda. Haller je pun iskustva i takav špic trenutno treba Milionerima, dok je pred Adeyemijem budućnost.



27-godišnji špic Ajaxa je u ovoj sezoni postigao 34 gola u svim takmičenjima od čega čak 11 u Ligi prvaka. Uprava Dortmunda želi novac dobijen od Haalanda iskoristiti za Haalera, a vjeurju da ga mogu dobiti za cifru od oko 35 miliona eura. Od Haalanda su dobili 60, a za Adeyemija su već potrošili 30 miliona što znači da im treba još minimalno ulaganje kako bi došli do sjajnog špica. 

Isti izvor navodi da je klub već stupio u kontakt, kako sa igračevim agentom tako i sa Ajaxom, i vjerujemo da će se više detalja znati u narednom periodu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.