Još jedna transfer saga dobija svoj kraj: Lewandowski nakon dugo razmišljanja prelomio i odlučio

Robert Lewandowski je jedan od najboljih igrača na planeti i sigurno najbolji igrač Bayern Minhena i Bundeslige unazad nekoliko godina.


Sjajni Poljak sa Bavarskim gigantom ima ugovor do ljeta 2023. godine i za sada novi nije produžen, ali kako se šuška isti neće biti ni produžen. 

U ljeto 2014. godine se desila velika izdaja u Bundesligi kada je Poljak napustio Borussiju Dortmund i svoju karijeru odlučio nastaviti u ljutom rivalu, Bayern Minhenu. Možda bi velikan sa Signal Iduna Parka tu vijest bolje podnio da Lewandowski nije otišao na Allianz Arenu potpuno besplatno.



Ipak, nije to jedini slučaj izdaje nekog igrača koji prelazi iz jednog u drugi klub, a kao na ljeto će se desiti još jedna kada Nikas Sule napušta Minhen i prelazi u Dortmund, takođe besplatno. Prema navodima uglednog internet portala Goal, Lewandowski je odlučio o svojoj karijeri i sada je sve na upravi Bayerna iz Minhena. Lewandowski neće produžiti novi ugovor to je konačna odluka Poljaka navodi Goal. 

Zvijezda Bayerna je zadnjih sedmica dugo razmišljala i napokon prelomila, a ta vijest se sigurno neće sviditi navijačima Bavarskog giganta. U medijima se pojavila informacija da bi Poljak svoju karijeru mogao nastaviti na Camp Nou u Barceloni, ali za sada oko toga nema ništa konkretno. Ipak, ono što se konkretno radi jeste da uprava razmišlja šta i kako sa Poljakom, Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn imaju samo dvije opcije, nažalost.



Jedna opcija jeste da Poljaka tokom ljeta prodaju kako bi zaradili nešto novca, ali tako bi ostali bez adekvatne zamjene i nekoga ko je unazad 7 godina postizao preko 40 golova u svim takmičenjima ili da ga zadrže još jednu sezonu i onda ga izgube potpuno besplatno. Pred upravom je zaista teška odluka i pravo je pitanje šta će na kraju odlučiti. 

Bayern bez Lewadnwoskog neće biti ista ekipa, a najgore od svega što su tragali za zamjenom i pik je bio na Karim Adeyemiju koji je prije nekoliko dana postao novi igrač ljutog rivala Dortmunda. 

Nama ostaje da sačekamo još i vidimo konačnu odluku uprave Bayerna, a trenutno je sve u rukama čelnih ljudi kluba.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.