Real sprema strašan tim: Ancelotti za prvu zvijezdu Juventusa nudi novac i jednu od otpisanih zvijezda

Real Madrid je tokom ljetnog prelaznog roka potrošio samo 31 milion eura kada je na Santiago Bernabeu stigao Eduardo Camavinga.


Takođe je stigao, samo besplatno, i David Alaba iz Bayern Munchena, a novi trener Carlo Ancelotti se ne mislim na tome zaustaviti. 

Prema navodima španskih medija, Ancelotti pored toga što ima izuzetne igrače što se tiče ofanzive želi to dodatno da ojača. Eden Hazard, Vinicius Junior, Rodrygo, Marco Asensio i Gareth Bale, ali jednostavno to Ancelottiju nije dovoljo i zainteresovan je u zvijezdu Juventusa.



Federico Chiesa je ime koje se pojavilo na spisku želja Real Madrida. 23-godišnji Italijan je jedan od najboljih igrača Juventusa i nije ni čudo što je Ancelotti bacio oko upravo na njega. Prema istim izvorima Kraljevski klub je spreman ponuditi igrača i još novca samo kako bi došao do Chiese. 

Loša forma Balea i Hazarda su natjerale trenera da krene u potragu za novim vrhunskim ofanzivnim igračem, a želja mu je takođe da ima više opcija u napadu. Isti izvor navodi da će Ancelotti ponuditi ili Hazarda ili Asensia za Chiesu.



Chiesa je sa Italijom osvojio Europsko prvenstvo koje je održano ove godine, a upravo je on bio jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh. Ove sezone je do sada odigrao 8 utakmica i pri tome ima 2 goila i 1 asistenciju. Prema Transfermarktu njegova trenutna vrijednost iznosi 70 miliona eura.

Sigurno da je i dalje velika želja Kylian Mbappe, ali sigurno da žele da imaju alterntaivu ako se Francuz predomisli i ostane u Parizu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.