Lyon se pojačava: Tuchelov otpisani veznjak i bivša zvijezda Monaca na korak od povratka u Ligue 1

Lyon je ovo ljeto ostao bez najboljeg igrača, Memphis Depay je kao slobodan igrač napustio klub i otišao u La Ligu, tačnije u Barcelonu.


On je upravi nagovjestio da neće produžiti ugovor i da će klub napustiti, a tako se i desilo gdje će novu sezonu nositi dres Katalonskog giganta.

Značajnih pojačanja za sada nema, ali zato igrači jedan za drugim odlaze iz kluba. Joachim Andersen sjajni štoper i Jean Lucas veznjak su igrači pored Depaya otišli iz kluba. Sada na treneru Peter Boszou je težak posao da napravi tim koji bi mogao parirati nevjerovatno jakom PSG-u.



Međutim, Bosz polako pokušava sklopiti kockice i tim koji će se boriti za mjesto koje vodi u Europu. Prema navodima Gianluca di Marzia, Lyon je zainteresovan za veznjaka Chelsea i bivše zvijezde Monaca, Tiemoue Bakayoka. 

Veznjak nije u planovima Thomas Tuchela. Bakayoko je minulu sezonu proveo na pozajmicu u Napoliju, a isto tako Tuchel želi i ovo ljeto da uradi ili eventualna da ga proda. Francuz bi se tako nakon 4 godine od prelaska na Stamford Bridge mogao vratiti u Ligue 1.



Upravo to što nije u planovima trenera Plavaca, Lyon želi da iskoristi i dovede ga na Groupama stadion. Navodno je uprava Lyona za sada samo kontaktirala agenta od Bakayoka da čuju kakve bi zahtjeve njihov klijent mogao imati.

Sa Chelsijem još nisu ušli u konkretne razgovore, ali prema istom izvoru to bi se moglo desiti u narednim danima.

Bakayoko bi sigurno podigao nivo igre Lyona na veći level i činio bi se kao pravo pojačanje za nastavak sezone koja je tek počela.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.