Nagelsmann želi pojačanje u defanzivi: Meta - Otpisan u Realu, sada zvjezda prvaka Serije A

Nagelsmann je izabran kao novi trener Bayerna od sledeće sezone, on će na tom mjestu da zamjeni Hans-Dieter Flicka.


Flick odlazi zbog nesporazuma sa upravom, a ista ta uprava je ekspresno pronašla zamjenu u 33-godišnjem Nagelsmannu koji je trenutno trener Leipziga.

Nagelsmann nije ni zasjeo u fotelju Bavaraca, a već razmišlja o potencijalnim pojačanjima. Prema izvještajima navodno Bayern se u posljednjih nekoliko dana povezuje sad dovođenjem desnog beka Intera Achrafa Hakimija. Odlične partije u redovima Intera, novog prvaka Serija A, koje je pružao i ne čudi što je zapao za oko Bayernu i Nagelsmannu.



Menadžer Hakimija, Alejandro Camano je u razogovoru za Spox istakao kako ne zna odakle dolaze te informacije o interesu Bayerna, ali istakao da svakako pašu. "Ne znam odakle dolaze te špekulacije, ali ne bi me začudilo da Bayern želi Hakimija. On je sretan u Interu i ne razmiljla o bilo čemu drugom. Ipak, ko ne bi volio igrati za Bayern?", rekao je Camano.

Menadžer je potvrdio da nije bilo kontakta sa Bayernom, a predsjednik Bayerna Herbert Haines je rekao da klub neće u narednom periodu trošiti velike cifre na pojačanja. "Ne vidim potrebu za skupim transferima. Imamo jak i mlad tim sa velikim potencijalom i nisam zabrinut", kaže Heiner i dodaje:



"Dobro je što se veliki igrači povezuju sa Bayernom i što bi voljeli igrati ovdje. Ipak, to košta dosta, barem prema onome što mediji pišu", bio je jasan Heiner. Hakimi je rođen u Madridu, u Realu je prošao kroz sve mlade selekcije, ali nikad nije dobio pravu šansu u prvom timu pa se odlučio na odlazak u Borussiju iz Dortmunda.

Tamo je igrao fenomenalno, a u septembru prošle godine je za 45 milioa eura prešao u Inter gdje i dalje igra odlično.

Ove sezone je odigrao ukupno 41 utkamicu i ostvario učinak od 7 golova i 8 asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.