Još nije ni zasjeo u fotelju Bayerna a već pronašao pojačanje: Julian pikirao zvijezdu Liverpoola

Bayern Munchen će na kraju sezone pretrpiti velike promjene što u igračkom kadru, tako i u upravi. 


Klub će na kraju sezone napustiti Hansi Flick i njegov pomoćnik Miroslav Klose, dok će na njegovo mjesto doći Julian Nagelsmann.

Što se odlazaka u igračkom kadru priča to je Alaba koji je sve dogovorio sa Real Madridom. Tu su još i Boateng, njemu ugovor ističe na kraju sezone i neće biti produžen. Martinez je još jedan od igrača koji bi trebao na ljeto da napusti Alianz Arenu. 



Julian Nagelsmann nije ni zasjeo u fotelju Bavaraca, a već je pronašao prvo potencijalno pojačanje za svoj novi klub. Prema pisanju uglednog njemačkog Bilda, Nagelsmann je zainteresovan da dovede veznjaka Liverpoola Georgina Wijnalduma. 

Njemu ugovor ističe na kraju sezone i može klub sa Anfielda da napusti kao slobodan igrač. Holandski reprezentativac priželjkuje jedan takav novi izazov u svojoj karijeri. Ono što ne ide u prilog Bayernu jeste da je Wijnaldum odavno na meti Barcelone i Koemana, koji ga je već vodio u reprezentaciji.



Osim toga Bayern ima i finansijskih problema i pitanje je da li može Wijnaldumu ponuditi ono što ima u Liverpoolu. U Bayernu nemaju želju da prave nepotrebne i velike troškove. Nagelsmannova želja je da Wijnaldumov vidi sledeće sezone na Alianz Areni, a na upravi Bayerna da tu želju i ostvari svom novom treneru.

Wijnaldum je za Liverpool do sada odigrao 232 utakmice gdje postigao 22 gola i podjelio 16 asistencija. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.