Francuski L'Equipe javlja: Prva zvijezda PSG-a bi mogla u najzanimljiviju ligu na planeti

PSG od kako je Mauricio Pochettino postao novi trener igra odličan fudbal, što je rezultat polufinale Lige prvaka.


Problemi sa kojima se uprava susreće jeste da najbolji igrači još nisu produžili ugovore i pitanje je šta će biti na ljeto. 

Ugledni list L'Equipe je objavio da se sprema senzacionalan transfer i da bi prva zvijezda PSG-a trebala biti u glavnoj ulozi. Navodno u pitanju je Kylian Mbappe za koga je zainteresovan Guardiola i njegov City. 



Međutim, Mbappe nije pretjerano zainteresvoan i navodno nema želju da ode u Manchester City, ali bogati vlasnici će pokušat ubijediti da na kraju dođe u sasvim sigurno najbolju i najuzbudljiviju ligu na planeti. 22-godišnji Mbappe bi prije obukao dres slavnog Real Madrida i on se nada ako napusti PSG da sledeća destinacija bude Santiago Bernabeu. 

City je jedan od rijetkih klubova koji će imati dovoljno novca za ljeto, u potrazi za velikim imenom koje će pojačati Etihad. Pogotovo će osloboditi budžet za plate kada na kraju sezone odu Aguero, Fernandinho i Eric Garcija.



PSG je već ponudio novi ugovor Mbappeu, ali on za sada to još ne prihvata jer je svjestan da će lakše da ode narednog ljeta ukoliko mu i dalje bude važio aktuelni ugovor, koji vriejdi do ljeta 2022. godine. Real se i dalje smatra da je ispred svih zainteresovanih klubova za potpis Mbappea, ali City neće lako odustati. 

Mbappe je pored Haalanda najtaženiji igrač trenutno na planeti, i ne čudi jer je do sada na 29 utakmica u Ligi 1 postigao 25 golova i ima 7 asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.