Trebao je biti velika zvjezda Španije, a danas tvrdi: Sve bi bilo drugačije da nije bilo Bosanca

Trebao je biti nova velika zvijezda španskog fudbala, ali jedan trenutak mu je promjenio život i fudbalsku karijeru. 


Karijera u Real Madridu je počela dobro, Jese Rodriguez je obećavao da će napraviti nešto i da će ostaviti trag na Santiago Bernabeu. 

Ali umjesto toga postao je poznat van terena po skandalima, povezivao se sa brojnim djevojkama kao i optužbe o zanemarivanju djece. Trenutak koji mu je promjenio život se desio 18. marta 2014. godine, kada je u jednom duelu sa Seadom Kološincem doživio tešku povredu koljena koja ga je odvojila van terena 9 mjeseci. 



Prisjeća se Jese,  a Kološinca smatra odgovornim za propast njegove karijere. "Teško mi je pomisliti na taj period. Ne volim se porediti sa drugim igračima, ali vjerujem da bih bio nezamjenjiv u prvoj postavi da nije bilo povrede. U to sam siguran",

Rekao je Jese i dodaje: "Smatram da je bilo namjere u tom startu". Jese 2016. godine napušta Reala, sledeća destinacija da oživi karijeru je bio PSG gdje dobija bogat ugovor, ali i tu je lutao pa su ga slali na brojne pozajmice. 



Otpušten je u decembru 2020. godine, i otišao u Las Palmas da pokuša oživiti karijeru. Međutim, takva povreda na svakom igraču ostavi preveliki trag i pravo je pitanje da li će Jese u svaku utakmicu ulaziti sa 100% ili će i dalje biti bojaznosti od nove povrede.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.