Ancelotti naciljao veliko pojačanje: Čarobnjak kojem je u Barci propala karijera sve bliži Evertonu

Ancelotti nikako sa Evertonom da se domogne mjesta koje vodi u Europu, i da napokon zadovolji upravu i navijače kluba sa Goodison Parka. 


Za takve stvari Ancelotti je spreman da i ovaj prelazni rok ojača svoj tim u namjeri da se napokon domognu Europe.

Izgleda da je stari lisac Ancelotti nanjušio još jedno zvučno ime, kao što je prošle sezone bio James Rodriguez koga je doveo besplatno. Sada je odluka pala izgleda na Philippe Coutinhu koji je trenutno član Barcelone ali zbog povrede je van stroja. 



Na početku sezone imao je puno povjerenje Koemana za to vrijeme je skupio 14 nastupa, postigao 3 gola i 2 asistencije ali se onda povrijedio. Za njega je ova sezona gotova i neće se vraćati, a navodno španska Marca piše da je Ancelotti zainteresovan za brazilskog čarobnjaka. 

Coutinho ima ugovor do 2023. godine, a navodno tim sa Goodison Park-a je spreman ponuditi sumu od 40 miliona eura za Brazilca. Everton i Barcelona imaju odličnu saradnju, dva kluba su već sarađivali u transferima Lucas Dignea, Andre Gomesa i Yerri Mine. 



Da se prisjetimo Coutinho je punih 5 godina nosio dres Liverpoola, kako će navijači reagovati na ovo moguće pojačanje komšija pravo je pitanje. Znamo sigurno da Ancelotti njega želi da vidim na Goodison-u sledeće sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.