Vječiti talenat koji je trebao da bude "novi Pele" se danas suočava sa teškom situacijom

Već na samom početku karijere nametnuto mu je bilo zaista veliko breme na leđa i čini se kako se nije baš najbolje snašao u toj ulozi po kojoj je trebao da postane "novi Pele".


Američki nogometaš Freddy Adu, propali talent od kojeg su očekivali da postane novi Pele, ponovo je slobodan igrač i čini se kako se njegova situacija ni malo ne popravlja već se svodi na potragu bilo kakvog angažmana.

Adu je kao tinejdžer 2007. došao u Benficu iz SAD-a i tada je "harao" terenima, a proslavio se kroz popularnu igricu "Football Manager" gdje je bio nezaustavljiv i putem čega je još dodatno stekao popularnost širom planete.



Vjerovalo se da Adua zaista čeka velika karijera, ali on je počeo da ide pogrešnim putem umjesto da se usredotoči na svoj talenat on je počeo da luta po raznim klubovima, da bi posljednji klub pronašao prije dva mjeseca. 

Potpisao je za Osterlen, švedskog niželigaša, ali dva mjeseca kasnije, opet je slobodan. U Švedskoj su imali velika očekivanja kada su angažovali Adua, on je i sam govorio da je najzad vrijeme da pokaže koliko može, no nije ništa pokazao.Kao i u većini prethodnih timova za koje je igrao. 



Tridesetjednogodišnji Amerikanac je ponikao u DC Unitedu, igrao je još za Real Salt Lake, Benficu, Monaco, Belenenses, Aris, Rizespor, Philadelphiju, Bahiju, Jagodinu, KuPS, Tampa Bay, Las Vegas Lights... Najviše utakmica imao je na početku karijere za DC UNited (87) i u Philadelphiji (35).

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.