Čeka ga teška odluka - United, PSG i Real se spremaju da krenu po zvijezdu La Lige

Veliki talenat na kojeg se sprema pravi lov nekih od najvećih klubova planete, a na njemu je čini se samo da odabere.


Nakon što je Dayot Upamecano prije nekoliko dana potvrdio svoj transfer iz Leipziga u Bayern München, još jedan Francuz mogao bi biti sljedeća meta europskih velikana. 

Riječ je o stoperu Seville, Julesu Koundeu, 22-godišnjem mladiću, čija je tržišna vrijednost već sad procijenjena na 50 milijuna eura. Prema napisima španjolskih medija, licitacije su već započele, a u igri su po običaju PSG, Real Madrid i Manchester United. 



Svi oni spominjali su se i kao budući poslodavci Upamecana, no nakon što je taj posao propao, okrenuli su se novoj meti. Vrijednosti svojeg stopera svjesni su i u Sevilli pa su Koundeovu otkupnu klauzulu procijenili na 90 milijuna eura, što je, primjerice, dvostruko više nego što je bila ona od Upamecana. 

Međutim, visoka klauzula teškaše poput PSG-a ne smeta, jer su je, prema pisanju španjolskog La Razona, spremni odmah aktivirati. Naime, Parižani ne žele „izvisiti“ u ovoj borbi kao što su je to bio slučaj kod Upamecana. 



Međutim, mladi Francuz zapeo je za oko i čelnicima Uniteda, koji su zasad spremni izdvojiti 70 milijuna eura. Nije tajna da je upravo obrana najveći problem Solskjærove momčadi, što je ovih dana naglasio i legendarni Gary Neville za britanske medije, poručivši kako su David de Gea, Victor Lindelof i Harry Maguire nedovoljni dobri za osvajanje titule. 

I nije ta tvrdnja daleko od istine, čega su svjesni u Unitedu i zato su zagrizli za Koundea. Međutim, ako ga zaista žele morat će vjerojatno i dublje posegnuti u džep. Real Madrid, najtrofejniji svjetski klub, još je jedan potencijalan kupac. 

Naročito kada je Sergio Ramos sve bliže odlasku. No, problem je u tome što Madrižani, barem tako tvrde španjolski mediji, ne mogu ponuditi ni približno koliko mogu PSG i Manchester United. Zato bi jedno od rješenja bilo uz određenu svotu novaca ponuditi igrače poput Isca ili Mariana Diaza, a postoji i mogućnost da United otkupi Varanea pa se taj novac usmjeri prema Sevili. 

Kako god bilo bilo, jedno je sigurno, Jules Kounde broji posljednje mjesece u Sevilli, u koju je stigao 2019. godine iz Bordeauxa. Unatoč godinama, postao je oslonac obrane, a ove sezone odigrao je 31 utakmicu u svim natjecanjima, uz tri postignuta pogotka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.