Pep naciljao nikad bolju zamjenu za Aguera - Zvijezda koja može biti najplaćenija na planeti

Tolika je želja da mu nudi da bude jedan od najplaćenijih na planet


Manchester City je samo jedan u nizu velikih klubova koji će pokušati na ljeto dovesti Erlina Haalanda. City ima 13 uzastopnih pobjeda i preuzeo je vrh Premier lige, a trener Pep Guardiola već razmišlja o sljedećoj sezoni i planira kupovinu napadača. 

Cilj je da se pronađe prava zamjena za Sergija Aguera, koji je već 10 godina u klubu i prvi je strijelac Cityja sa 256 datih golova, ali ove sezone Argentinac ima ogromnih problema s povredama. 



Stoga Pep želi Haalanda, fantastičnog napadača Borussije Dortmund. Vjeruje se da će City biti spreman da plati 115 miliona eura za talentovanog Norvežanina. Također, City je spreman da 23-godišnjaku ponudi čak 24 miliona eura godišnju platu i time bi postao jedan od najplaćenijih nogometaša na svijetu. 

Ove sezone je Haaland odigrao 39 utakmica za Borussiju, a postigao je 38 golova uz osam asistencija. Te brojke sve govore o njemu, a Cityju je problem to što ga žele i Chelsea, Manchester United, Real Madrid...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.