Cassano otvoreno kritikovao Ronalda: Ne živi za igru, ni za utakmicu, već za sasvim drugu stvar

Odavno niko nije ovako otvoreno govorio o Ronaldu kao zločesti dečko italijanskog fudbala 


Zločesti dečko italijanskog fudbala, Antonio Cassano, kritikovao je Cristiana Ronalda nakon poraza Juventusa od Porta u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Juventus se na gostovanju kod Porta nije proslavio. 

Portugalska ekipa slavila je rezultatom 2:1, a blijedu partiju pružio je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Cristiano Ronaldo. Njegov loš nastup komentarisao je i Cassano, a njegove riječi sasvim sigurno se neće svidjeti portugalskom asu. 



"Uvijek sam govorio, polazeći od pretpostavke da je on fenomen i da je postigao milijardu golova, da bi sa idejom fudbala Andrea Pirla mogao imati problema. Da, postiže pogodak po utakmici, to je istina, ali bori se sa Pirlovom idejom fudbala", istakao je Cassano i nastavio: 

"Uvijek je bio pomalo sebičan, ne zanima ga što drugi postižu pogotke, igrač je koji živi da bi postigao pogodak. Ne živi za igru, za sjajnu utakmicu. Živi za gol i u ovom trenutku situacija je sve gora. 



Paradoks je u tome što je Juventus kupio igrača koji je osvojio pet naslova u Ligi prvaka, ali ima toliko poteškoća." Podsjetimo, Cassano je karijeru počeo u Bariju, a između ostalog nastupao je i za Romu, Real, Milan i Inter.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.