Promjena koja se dugo čekala: Italijanski velikan od marta nastupa sa novim imenom i grbom

Italijanski velikan od marta nastupa sa novim imenom i novim grbom


Velikan iz Milana je svima poznat pod nadimkom Inter, a puno ime kluba sa sjevera Italije je Internazionale. Međutim, od početka marta to će se promijeniti te će se Nerazzurri takmičiti pod novim imenom. 

Novo ime bit će Inter Milano. Također će biti predstavljen i novi grb čiji će glavni simboli biti slova I i M. Tako će naziv Football Club Internazionale Milano pod kojim se identifikuju navijači ovog kluba definitivno postati stvar prošlosti. Osim grba i imena promijenit će se i generalni sponzor na dresu jer od nove sezone to više neće biti Pirelli već prema svemu sudeći kompanija Evergrande. 



Inter je osnovan 9. marta 1908. godine, a upravo će na 113. rođendan i zvanično biti realizovan ovaj revolucionarni potez. Sličan potez s promjenom grba je 2017. godine napravio i Juventus što je torinskom klubu u međuvremenu donijelo veliku zaradu i podiglo popularnog na međunarodnom nivou.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.