Novi transfer Stare dame - Pirlo za 10 miliona dovodi mladog igrača Genoa

Pirlo za 10 miliona dovodi mladog igrača Genoa


Mlađahni talijanski ofenzivni veznjak Nicolo Rovella na ljeto bi svoju karijeru trebao nastaviti u Juventusu, koji je dogovorio njegov transfer iz Genoe, javlja Sky Sport Italia. Juve će za njega platiti 10 miliona eura, a u Genou će poslati i mlade igrače Eliu Petrellija te Manola Portanovu. 

Rovella će do kraja ove sezone ostati na posudbi u Genoi. U intervjuu za SportWeek govorio je o tome, ali je i otkrio svijetu da mu je nogometni idol Luka Modrić. "Moja budućnost je zasad u Genoi jer još moram mnogo napredovati. 



Želim igrati redovito za Genou i završiti tu sezonu u kojoj još mogu raditi pogreške, a ispravljati ih mogu samo igranjem", rekao je 19-godišnji Rovella, a zatim se osvrnuo na najbolje veznjake svijeta te govorio o Modriću. "Uvijek imaš dojam da će se nešto dogoditi kad on ima loptu. Po meni, najbolja tri svjetska veznjaka su on, Thiago Alcantara i Nicolo Barella", rekao je Rovella.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.