Oglasio se direktor Dortmunda i otkrio sve detalje iz Haalandovog ugovora - Sad je sve puno jasnije

Oglasio se direktor Dortmunda i otkrio sve detalje iz Haalandovog ugovora


U intervjuu za "Sport Bild", direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke govorio je o temi koja brine navijače otkako je potpisan Erling Braut Haaland: Šta je u ugovoru Norvežanina? Ili, tačnije, postoji li stvarno klauzula prema kojoj igrač može da ode za 75 miliona eura? 

Kada je u januaru Haaland došao u Borussiju, odmah je počeo da dokazuje da sve ono što je radio u Salzburgu nije nikakva slučajnost već da je veliki talent koji bi mogao da postane jedan od najboljih igrača svijeta. 



Norvežanin je u prve tri utakmice Bundeslige postigao sedam golova.  Početak iz snova koji nije bio bez posljedica. Odmah se nagađalo koliko bi dugo Borussia mogla zadržati mladića. 

Smatralo se da u ugovoru igrača i Borussije postoji odštetna klauzula prema kojoj bi Norvežanina bilo ko mogao kupiti za "samo" 75 miliona eura.  Kažemo "samo" jer se nakon partija u ovoj sezoni njegova cijena barem upetorostručila. 



On ima ugovor do ljeta 2024. godine s Borussijom i sada ja na meti Real Madrida, a klauzula o napuštanju kluba?  Ne, ne postoji. Potvrdio je to Watzke. "Ne postoji nikakva klauzula tog tipa u ugovoru.  

Klub ima jasnu želju da Haaland ostane s nama što duže i želimo da i on i njegovi savjetnici imaju isto mišljenje.  Mislim da bi i za njega bilo dobro da bude u Borussiji i da je prerano da već razmišlja o novom koraku u karijeri", kazao je Watzke.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.