Flick rekao svoje - Možeš biti zvijezda, ali u tim se vraćaš tek kada smršaš, a sada je na 100kg

Svi vrlo dobro znamo šta je to Njemačka disciplina i sasvim je za očekivati da isto to vlada u redovima Bayern Munchena i da tamo nije ništa drugačije.


Prema pisanju njemačkog Bilda, velika zvijezda tima je odstranjena iz ekipe jer je previše težak i očigledno da će morati da se angažuje kako bi smršao. 

Nicklas Sule se nije pojavio u posljednjoj utakmici Bayerna protiv Werdera (1:1), a Bild je objavio da je razlog taj što trener Hansi Flick ne prihvata da njegov igrač visok 195 centimetara ima 100 kilograma. 



Kako izvještava njemački dnevnik, Suele mora da smrša. To je osnovni uslov za povratak u prvu momčad njemačkog prvaka. Mediji podsjećaju da ovo nije prvi put da se 25-godišnjak doveo u ovo stanje. U Bayernu je također cenzuriran iz drugog razloga - Sule je nekoliko puta kasnio na trening ekipe. 

A to znači da bi njegova budućnost u klubu mogla biti dovedena u pitanje. Posljednjih dana "Daily Mail" izvijestio je da igračevu situaciju prate čelnici Manchester Uniteda kojima su neophodna pojačanja u ovoj sezoni u kojoj je nikad veća konkurencija u Engleskoj Premier ligi.



Niklas Sule je u Bayernu od 2017. godine i od tada je odigrao 109 utakmica u kojima je postigao četiri gola i upisao tri asistencije. Ugovor s Bavarcima mu vrijedi do ljeta 2022. godine, iako je moguće da njegova naredna sredina bude odlučena i prije isteka ugovora.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.