Jorginho izvodi penale i kreira igru Chelseaja, a odskora ima još jedan bitan zadatak u timu

Zaista jedan od najbitnijih igrača Chelseaja koji pored sjajnih partija koje pruža ostaje karakterstičan i zbog specifičnog načinja izvođenja udaraca sa bijele tačke. 


U najvećim klubovima svijeta normalna je ponuda da ekipu čine igrači različitih nacionalnosti pa mnogi na početku imaju problema sa jezičkom barijerom. 

Thiago Silva je ovog ljeta nakon sedam godina igranja u PSG-u potpisao za Chelsea, a iskusnom štoperu engleski jezik nije jača strana. Kada novi igrač dolazi u tim ključno je da ima podršku saigrača i da se razumije s novim kolegama. 



Kako Silva ne zna engleski tada je na scenu stupio Jorginho. Jorginho igra za italijansku reprezentaciju, ali kako je rođen u Brazilu on se ponudio da preuzme ulogu prevoditelja i na taj način ne samo da pomogne njemu, nego kompletnoj ekipi.

"Kada ima pitanje ili nejasnoća, pita me o čemu se radi i pomognem mu koliko mogu, iako ni moj engleski nije tako sjajan", rekao je izvođač penala u Chelseaju koji bez dileme spada među najefikasnije i najsigurnije izvođače udaraca sa bijele tačke.



Inače, Silvina avanturu u Engleskoj nije počela baš najbolje, već protiv WBA je imao nekoliko kikseva koji mu nisu karakteristični, ali za očekivati je da mu se forma popravi obzirom da se radi o odličnom fudbaleru.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.