Isplivali novi detalji: Messi je bio na korak od Chelseaja prije 6 godina, dok se nije umješao Jorge

Messi je bio na korak od Chelseaja, Mourinho je završavao posao dok se nije umješao Jorge 


Lionel Messi je ovog ljeta bio na korak od odlaska iz Barcelone, ali je na kraju odlučio da ostane nakon što klub nije pristao na raskid ugovora. Messi je tražio raskid saradnje i htio je da kao slobodan igrač napusti Barcelonu, ali čelnici katalonskog kluba do nisu dopustili i za njega su tražili ogromno obeštećenje koje niko nije mogao da plati. 

Argentinac je na kraju ostao u Barceloni, ali već narednog ljeta će moći ići jer mu ističe ugovor. Međutim, čini se da ovo nije prvi put da je Messi pokazao želju da napusti katalonski klub i okuša se u nekoj drugoj ligi. Naime, Gianluca Di Marzio je objavio za Sky Sport Italia da je Messi prije šest godina htio da ide u Chelsea. 



Tada je u ugovoru s Barcelonom imao otkupnu klauzulu od 250 miliona eura koju su Plavci bili spremni da plate. Tada je Messi imao velike probleme s utajom poreza u Španiji zbog čega je išao i na sud. Cilj mu je bio da napusti Španiju i imao je namjeru da pređe u Chelsea nakon što je razgovarao s Joseom Mourinhom koji je tada bio na klupi londonskog kluba. 

No, Di Marzio piše da je transfer na kraju propao jer je Messijev otac Jorge, koji je njegov agent, bio povezan s bivšim igračem Barce, Decom, i da na kraju nije išlo sve po dogovoru. Navodno, Messijev otac i Deco nisu znali da je on pričao s Mourinhom i da im je to krio zbog čega su na kraju sve stopirali.



"Želim u Chelsea i moramo požuriti s dogovorom", navodno je govorio Messi koji je tražio preko nekih prijatelja da ga spoje s Mourinhom što je na kraju i urađeno. Messi je putem video poziva razgovarao s Posebnim i članovima kluba koji su trebali raditi na njegovom transferu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.