Zaboravili ste velikog Diega Costu: On igra i dalje i upravo se sprema na najveći ugovor karijere

Moglo bi biti to to što se tiče Diega Coste i njegovog igranja u Atletico Madridu, ali i u Evropi uopšte.


Ako je suditi prema pisanju španskih medija, Diego Costa igra posljednju sezonu u dresu Atletico Madrida i mogao bi već naredne sezone da napusti ovaj klub i preseli se na potpuno novi kontinent.
Costa se među Jorgandžije vratio u januaru 2018. godine, tada su velika očekivanja bila od ovog povratnika i vjerovalo se kako će on biti veliko pojačanje, ali kako njegovim izvedbama u klubu i nisu pretjerano zadovoljni, sve se više špekuliše o eventualnom odlasku iz Madrida.



Interesovanja za Costine usluge na tržištu ne nedostaje, ljetos je posebno 'zagrijan' bio Everton, ali cijeli posao je propao jer se 30-godišnjem napadaču nije vraćalo u Englesku iz sunčane Španije.

U Atleticu tako nisu imali izbora nego da Costu zadrže na još neko vrijeme, a španski mediji su uvjereni da je njegov plan napustiti Evropu, odnosno otići u Kinu i napraviti najveći ugovor u karijeri.



U igri su također i klubovi iz bogatog Katara koji sve više ulažu u fudbal  i sve češće dovode velike zvijezde, a tamo ni prijelazni rok još nije završen. Podsjetimo, Costa ima ugovor s Atleticom do 2021. godine i platu od 10 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.